Çankırı’da Gezilecek Yerleri Nerelerdir?

Çankırı’da gezebileceğiniz bir çok alternatif yer vardır.Öncelikle Çankırı’ya kara  ve demir yolu ile ulaşım sağlayabilirsiniz.Ve kendinize bir rota planlayarak gezinize başlamanızı öneririm.

çankırı turizm haritası

Çankırı'da Kalınacak Oteller

Çankırı’da Kalınacak Oteller

Açıkça söylemem gerekirse otel konusuna girmek istemedim.Çünkü cebinizdeki bütçe ile ilgili olduğundan.Fakat internet sitelerinden Çankırı’da kalınacak yerler” şeklinde taratınca bir çok karışıklık olduğu için bu konuda da başlık açma ihtiyacı hissettim.Çankırı merkezde kalacağınızı varsayarak otel isimlerini ve telefonlarını veriyorum.

Detaylar için Tıkla

Çankırı Büyük Otel

Çankırı Büyük Otel (2 Yıldızlı)

Adres : Buğday Pazarı Mah.Ankara Cad. 18200 ÇANKIRI Telefon : 0 (376) 213 38 38 – 213 38 39 *Büyük Otel otogara çok yakındır

Sim Prestige Otel 

Sim Prestige Otel (2Yıldızlı)

Adres : Atatürk Bulvarı No:64 18100 ÇANKIRI  Telefon : 0 (376) 213 12 00

ÇANKIRI KOÇ OTELİ

ÇANKIRI KOÇ OTELİ (3 Yıldızlı)

Adres : Koç AVM ve Eğlence Merkezi A. Renda Mah. Ankara Yolu Üzeri 3.km ÇANKIRI Telefon :0 (376) 212 60 60 kocotel@hotmail.com Çankırı EMNİYET OTELİ

Çankırı EMNİYET OTELİ (1 Yıldızlı)

Adres :Cumhuriyet Mh. Belediye Cd.No : 11  ÇANKIRI Telefon : 0 (376) 213 10 01

Çankırı Polis Evi

Çankırı Polis Evi

Daha önce sınavlara girerken kaldığım otellerden birisidir.Hesaplı ve ekonomik olup her katta WC ve Banyo bulunuyor. Çankırı merkezinde bulunan bir oteldir.

Adres: Cumhuriyet Mah. Alpaslan Türkeş Cad. Çankırı Telefon: 0376 – 213 32 31   +90 376 212 13 63

Çankırı Polis Evi konaklama imkanlarından yararlanmak için  öncelikle +90 376 212 13 63 telefon numarasından irtibata geçerek boş oda durumunu öğrenmenizi tavsiye ederiz.

Not: Polis ve kamuda çalışanlara indirim uygulanırken normal kişilere standart ücrettir.Güzel yanlarından birisi içinde lokali olup yemeğinizi buradan da yiyebilirsiniz.Tabi ücretini ödemek şartıyla.Emniyet otele ve öğretmen evine çok yakın mesafede.

Çankırı Öğretmen Evi 

Çankırı Öğretmen Evi

Adres:Cumhuriyet Mah. Adnan Menderes Cad. Güneş İlköğretim Okulu Yanı ÇANKIRI Telefon : 0 376 213 30 27- 0376 212 93 07 Not:Öğretmen evlerinde satın aldığınız şey oda değil sadece yatak satın alıyorsunuz.Eğer yatağı odaya çevirmek isterseniz ücretin %50 ödeyerek odaya sahip olabilirsiniz.Bunu bilmiyorsanız bu konuya dikkat etmeniz gerekecek.Aynı şekilde polis evinde de aynı durum söz konusudur.

Çankırı Yurt Otel

Çankırı Yurt Otel

Adres: Atatürk Bulvarı N:19 ÇANKIRI Telefon: 0376 213 0121 

Ilgaz Dağındaki Oteller

Ilgaz Dağındaki Oteller

Çankırı’da gezilecek yerlere alternatif olarak birde Ilgaz tarafına gitmek isterseniz Ilgaz Dağındaki Oteller hakkında yazdığımız yazımıza göz atmanızda fayda var. https://isacoturoglu.com.tr/gezi/ilgaz-dagindaki-oteller.html

Çankırı'da Gezilecek Yerler

Çankırı’da Gezilecek Yerler

1. İnandık Vazosu
2. Taş Mescit
3. Çivitçioğlu Medresesi
4. Buğday Pazarı Medresesi
5. Çankırı Cam Seyir Terası
6. Çankırı Kalesi ve Emir Karatekin Bey Türbesi
7. Çankırı Müzesi
8. Tarihi Çankırı Evleri
9. Çankırı Yaren Evi Müzesi
10. Zifir-i Mahzen Çankırı Korku Evi
11.Çankırı Tuz Mağarası
Recep Tayyip Erdoğan Parkı – Çankırı
Çankırı Sultan Süleyman Cami
Çankırı şemsiyeli sokak
Çankırı Kütüphaneleri
Çankırı Araştırmaları Merkezi
Tarihi Çamaşırhane Müzesi
Ferit Akalın Radyo ve İletişim Müzesi
Tuz Rehabilitasyon Merkezi

Çankırı'nın İnandık Vazosu

Çankırı’nın İnandık Vazosu

Çankırı’da gezmeye gittiğinizde mutlaka fotoğraf çektirmeniz gereken yerlerden birisi de İnandık Vazosudur. Çankırı’da otogarda indiğinizde ilk yapmanızı istediğim bir şey var.Çankırı otogar çıkışında göbekte bulunan İnandık Vazosunun önünde bir kaç fotoğraf çekerek başlayabilirsiniz.Size kolaylık olsun diye aşağıya fotoğrafını ekledim. İnandık Vazonun orjinali Başkent Ankara’da Anadolu Medeniyetler Müzesinde sergilendiğini de belirtelim.

İnandık Vazosunun Tarihçesi

Çankırı yakınlarında bulunan İnandık köyü adının verilmesi çok eskilere dayanıyor. Hitit Devleti Döneminde Hanhana adında bir kültür merkezinde çıkartılan İnandık Vazosu köye isim babası olmuş.Hitit kültürünü çok iyi yansıtan nadide eserlerden olup vazo üzerindeki figürler kutsal tanrıların evlilik törenlerini anlatmaktadır.İnandık vazosunun üzerinde bulunan düğün ve yaşam figürleriyle dünyanın ilk vazolarından biri olma özelliğine sahiptir.

ÇANKIRI TAŞ MESCİT

ÇANKIRI TAŞ MESCİT VE ECZACILIK VAZOSU

Çankırı’da gezilecek yerlerden en önemli ve bilinen yapı ise Selçuklu Dönemi’nden kalma Taş Mescit en önemli yapıdır. Selçuklu Hükümdarı 1. Alaaddin Keykubat’ın Çankırı Atabey’i olan Cemalettin Ferruh tarafından 1235 yılında şifahane olarak yaptırılmıştır. 1242 de Darül-hadis eklenmiştir.1892 de Mevlevihane Şeyhi Nuri Dede tarafından üç hücre, semahane ve bir adet şeyh dairesi yaptırılmıştır. 1926 Yılında Nuri Dedenin yaptırdığı kısımlar tekke ve zaviyelerin kapatılması nedeniyle yıktırılmıştır.Günümüze mescit ,türbe ve sonradan eklenen Darülhadis kısmı gelebilmiştir. Hastane kısmı tamamen yıkılmıştır. Taş mescit , geçmişte darül-hadis,tımarhane ve Mevlevihane olarak kullanılmıştır. Binanın merdivenleri ve kapısı Selçuklu taş işçiliğinin örnekleri arasındadır. Hastane olarak yapılan Taş mescit , Darülşifa , Darülhadis , Darülafiye ve Şifahane olarak bilinir. Darülşifa Moloz taştan yapıldığı için günümüze kadar gelememiştir. Darül- hadis kısmı kesme taştan yapılmış,taş duvarlar kalın olup,kapı süslemelerinin sanat değeri yüksektir. İki katlı ,dışardan iki duvar ve bir köşe kulesi ile desteklenmiş, kesme taştan yapılmıştır.Selçuklu taş işçiliğinin tipik örneklerindendir.
ÇANKIRI TAŞ MESCİT VE ECZACILIK VAZOSU

Taş Mescit’te bulunan,tıp sembolü olan kabartmalı iki yılan motifinin aslı kaybolmuştur.Eczacıların sembolü olan gövdesinde yılan sarılı kupa ise Çankırı Müzesinde sergilenmektedir. Cemalettin Ferruh’un yakınları ile birlikte mezarları Taş mescit’tedir. Ufak bir hatırlatma yapalım.Taş Mescit biraz uzak iken Vazoyu müzede görebilirsiniz.Yani ikisi de aynı yerde değil.

Çivitçioğlu Medresesi

Çankırı “Çivitçioğlu Medresesi”

Çankırı’da gezilecek yerler arasında şehir merkezinde bulunan ve çok fazla ziyaretçi çeken yerlerden birisi olan Çivitçioğlu MedresesidirÇankırı İl Merkezinde Büyük caminin doğu cephesinde yer alan ve 17.yy’dan günümüze ulaşan eser avlu içerisinde, iki katlı, doğu batı yönünde sıralanmış tek sıra hücrelerden oluşmakta, hücrelerin önünde her iki katta da ahşap revak sırası bulunmaktadır. Çivitçioğlu Medresesi günümüzde geleneksel Türk süsleme sanatlarının üretildiği ve sergilendiği bir kültür ve sanat merkezidir. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 1984 yılında onarılmıştır. Avlu duvarında yer alan çeşme altı adet sağır kemerden ibarettir. Günümüzde Çankırı Belediyesi tarafından Kültür ve Sanat Evi olarak kullanılmaktadır.Son yıllarda Çivitçioğlu Medresesi evlenecek çiftlerin de dış çekim mekanı oldu.

Buğday Pazarı Medresesi

Çankırı “Buğday Pazarı Medresesi”

Aklınızda bulunsun, Çankırı’da gezilecek yerler arasında bolca tarihi yapılar vardır. Mustafa Hazım Efendi tarafından 1700 lü yılların sonlarında yaptırılan Buğday Pazarı Medresesi yıllarca yün deposu ve inşaat malzeme deposu olarak kullanıldıktan sonra belediyemiz tarafından Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden kiralanarak kültürel amaçlı kullanılmaya başlandı. Kaybolmaya yüz tutmuş el sanatlarının yanı sıra Çankırı’nın son yıllarda öne çıkan kaya tuzu hediyelik eşyalarının üretildiği ve tuz odasının oluşturulduğu Buğday Pazarı Medresesinde kentin geçmişini yansıtan sözel kültürün yaşatıldığı odalar, yaran kültürünün tüm unsurları ve yöresel kıyafetler de sergileniyor. Buğday Pazarı Medresesi Çankırı’ya gelenlerin en önemli ziyaret mekanlarından birisi haline gelmiştir.

Tarihi Çankırı Evleri

Tarihi Çankırı Evleri

Çankırı’da bulunan toplam 108 tane ev Taşınmaz Kültür ve Tabiat Varlıkları Yüksek Kurulu’nun kararı ile tescil edilmiş olup koruma altına alınmıştır. Çankırı Evleri, Türk Evi’nin tüm özelliklerini taşımakla birlikte; genellikle iki katlı yapılmıştır. Birinci kat kışlık olarak tasarlanır, burada mutfak ve oturma odaları bulunurdu. Gün içerisinde en çok zaman geçirilen yer yine birinci kat olurdu. İkinci kat ise; manzaraya sahiptir ve genellikle misafirler için ayrılmış olan kattır. Her evin ikinci katında bir baş oda bulunur. Bunun yanı sıra her odada yüklük tahta dolaplar vardır. Bu dolapların bir tanesi gusülhane olarak kullanılırdı. Günümüzde korumaya alınan Çankırı Evleri, bölgeye gelenlerin mutlaka ziyaret ettiği yerler arasındadır. Eski yaşanmışlıklara götüren Çankırı Evleri, sizlerin de ziyaretlerini bekliyor.

Çankırı Yaren Evi

Çankırı Yaren Evi

Çankırı Yarene Evinde; Geleneklere göre akşam namazından sonra başlayan, sabah namazıyla sona erecek yaran toplantıları kapsamında maniler okunuyor, oyunlar oynanıyor. Yarenlerin 24 Oğuz boyunu temsil ettiği bir büyük başağa, bir küçük başağa, bir yaran reisi ve yaranlardan oluşmaktadır. Yaranın amacı oyun ve eğlenceden ibaret değildir, bir kültürdür ve onu da yaşatmaktır.

Çankırı Yarenleri
Sadece eğlence değil, bir dayanışma biçimi olarak görülen gecelerde, katılımcıların birbirleriyle küskünlüğünün olmaması gerekiyor. Küs olanlar bu gecede barıştırılıyor.Erkeklerin sazlı sözlü vakit geçirdiği bir esnaf birlikteliği olan yaran gecelerinde, özellikle kış aylarında haftada bir gün bir araya geliniyor.Ayrıca Çankırı Yaren Kültürü Somut Olmayan Kültürel Miraslarımızdan birisidir.
https://isacoturoglu.com.tr/akm-fuar/somut-olmayan-kulturel-miras-tanitim-gunleri.html

Zifir-i Mahzen Çankırı Korku Evi

Çankırı’nın İlk Korku Evi “Zifir-i Mahzen”

Çankırı’nın ilk ve tek korku evi olma özelliğine sahip Zifir-i Mahzen korku evine en az 2 kişilik ekiplerinizle katılabilirsiniz. İlginç bir şekilde dizayn edilmiş bu evde korkutucu anlar yaşayacaksınız.Oyunun ortalama süresi  60 dak sürüyor.Çankırı’da gezilecek yerler bulmakta sıkılmamanız için size bu güzel alternatifi de sundum.

Çankırı Cam Seyir Terası

Çankırı Cam Seyir Terası

Bence Çankırı’da gezmeye başlamadan önce Çankırı Kalesine çıkıp şehri tepeden bir seyretmenizi öneririm.Çankırı Cam Seyir Terası, Çankırı Belediyesi tarafında Çankırı Kalesi yenileme çalışmaları ile birlikte inşa edilmiştir. Bu teras, tüm şehri gören en büyük cam terası olarak bilinmektedir. Aynı zamanda taban alanı olarak en büyük ve en uzun çıkma alana sahip terasıdır. Burası aynı anda 30 kişi alabilmektedir.Çankırı Cam Seyir Terası, haftanın her günü 09:00-20:00 saatleri arasında ziyarette açıktır. Giriş ücreti ise sadece 3 TL.

Çankırı Kalesi ve Emir Karatekin Bey Türbesi

Çankırı Kalesi ve Emir Karatekin Bey Türbesi

Çankırı kent sınırları içerisinde içerisinde bulunan Çankırı Kalesi, şehrin kuzeyinde küçük bir tepe üzerine kurulmuştur.Hititler tarafında inşa edilen kale,geçmişte yerleşim yeri olarak kullanılan kale günümüzde birkaç kalıntısı ulaşmıştır. Burada kaleyi asıl önemli kılan ise hemen yamacında bulunan Emir Karatekin Bey Türbesi’dir.

Bu türbe; Çankırı, Kastamonu ve Sinop illerimizin Fatihi Selçuklu komutanı Emir Karatekin’e aittir. Danişmentliler zamanında yapılan bu türbede Emir Karatekin dışında eşi de burada yatmaktadır. Bu türbe yıl içresinde birçok ziyaretçisi gelmektedir. Sizinde yolunuz düşerse hem türbeyi hem de kaleyi ziyaret etmiş olursunuz. Ayrıca şehre hakim bir tepede kurulan kale de çevre düzenlemesi burada piknik alanları bulunup yazları çok serin olduğu için ziyaretçi akınına uğramaktadır.Geçtiğimiz yıllarda Çankırı Kalesine Cam Seyir Terası yapılarak şehre panoramik olarak da seyredebilirsiniz.Araç ile çıkılabilen kalede oturma yerleri, perguleler, elektrik,  su, mescit, otopark umumi tuvalet mevcuttur.

Çankırı Müzesi

Çankırı’da gezilecek yerlerden birisi de Çankırı Müzesi olup bir çok doğal ve tarihi sergiye ev sahipliği yapıyor. Çankırı Hükümet Konağı Binası olarak kullanılan yapı 2016 tarihinde restore edilerek müzeye dönüştürülmüştür. 2017 yılında hizmete açılmıştır. (Eskiden müze tam karşısında bulunan 100. Yıl Kültür Merkezinin 1.Katında hizmet veriyordu.) Müzede Arkeolojik, Doğa Tarihi ve Etnografya olmak üzere 3 bölüm bulunur.Müzede bulunan İnandık Vazosunun 1 kopyası sergileniyor, orjinali  Başkent Ankara’da Anadolu Medeniyetler Müzesinde bulunuyor. Ayrıca Müzede Eczacılık Vazosu da sergileniyor, detayları yukarıdaki bölümde anlatmıştım.

Çankırı Tuz Mağarası

Çankırı Tuz Mağarası

Çankırı’da gezmeniz gereken yerlerden birisi de Hititler döneminden beri tuz elde edilen tuz mağarasıdır. Çankırı Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda sağlık ve turizm merkezi haline getirilmesi planlanıyor.İl merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan ve yıllarca yapılan üretim sonucu içinde birçok galeri oluşan tuz mağarası, astım, bronşit, akciğer hastalıklarının tedavisinin yanı sıra sanatsal faaliyetlere de ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.
Mağarayı sağlık turizmine kazandırmayı planlanıyor olup, mağarayı astım tedavisi için önemli bir merkez haline gelecek.Son zamanlarda Çankırı Belediyesi tarafından görevlendirilen rehberler eşliğinde ziyaretçilere şehir turu kapsamında mağara ziyareti yaptırılıyormuş.

Çankırı Tuz Mağarası Salamura Hayvan Müzesi

Normalde ziyarete kapalı olan Çankırı Tuz Mağarası,  insanların yoğun talepleri karşısında geçici bir sergileme alanı oluşturdu.Mağarada iki asır önce bulunan bir eşek olduğunu ve o günden bugüne mağarayla özdeşleşen bir sembol haline geldi.Mağaraya gelen ziyaretçilerin ilk sorduğu şey eşek oluyor. Eşeği görmek için mağaraya gelenler oluyor. Eşek yaklaşık 200 yıl önce burada ayağı kırılarak kalmış ve o günün şartlarında bir köşede bırakmışlar ve uzunca bir zaman geçmesine rağmen bozulmadan kalmış. Tuzun içinde bakteri barındırmama özelliğinden dolayı çürüme olmamış (Tuz içinde mikrop yaşayamadığı için mağara ameliyathane kadar sterilmiş)  ancak 1970 yıllarından mağaradan çıkartılmış ve Maden Teknik Arama’nın müzesine götürmüşler. Orada çürüme hızlanınca geri getiriyorlar.Böylece salamura hayvan müzesinin temelleri atılmış.

Çankırı Tuz Mağarası Ziyaret Saatleri ve Giriş Ücreti

İçeriden hala tuz çıkarıldığı için belirli bir saati yok ama tavsiye edilen,

Ziyaret Saati: 10:00 – 16:30 arasıdır.

Giriş Ücreti: Şuanda giriş için her hangi bir ücret alınmamaktadır. İlerleyen zamanlarda bir ücret tarifesi uygulanırsa buraya ekleyeceğim.Tur şeklinde gidecekler önceden resmi kurumlardan izin alıyorlar diyebiliyorum, bireysel olarak da gidecekseniz izin almanız gerekiyor.

Çankırı Kaya Tuzunun Faydaları Canan Karatay Anlatıyor

https://isacoturoglu.com.tr/genel/tuz/cankiri-kaya-tuzu-firmalari.html

Çankırı Recep Tayyip Erdoğan Parkı

Çankırı’da gezilecek yerler listesinde ilginç bir park var. Esentepe Mahallesi’nde altında, Acıçay kenarında bulunuyor Recep Tayyip Erdoğan Parkı. 114 bin metrekarelik bir alana sahip olan Recep Tayyip Erdoğan Parkı, bölgenin en büyük parkı olma özelliği taşıyor.
Parkın içerisinde halı saha, basketbol sahası, masa tenisi ve tenis kortundan oluşan bir spor kompleksi yer alıyor. Bununla birlikte, kafeterya, restoran, namazgah, çocuk trafik eğitim parkı, amfi tiyatro, oturma bankları ve piknik masaları da bulunuyor Recep Tayyip Erdoğan Parkı’nda. Tüm bu özellikleri ile Recep Tayyip Erdoğan Parkı, bölgenin en büyük rekreasyon alanı unvanına sahip.
Recep Tayyip Erdoğan Parkı’nın en güzel özelliklerinden biri de engelli vatandaşlar için yapılan ‘Engelsiz Park’ bölümü.
Eğer yolunuz Çankırı’ya düşerse, Recep Tayyip Erdoğan Parkı’nı da mutlaka görün. Şimdiden keyifli bir tatil geçirmenizi dileriz.

Eldivan Kirazı Çok Meşhurdur

Eldivan Kirazı Çok Meşhurdur

Eldivan’ın kirazı çok meşhur olduğunu söyleyelim.Her yıl Haziran ayında Eldivan kiraz festivali düzenliyor.Eğer yolunuz düşerse gitmenizi tavsiye ederim.

Bayramören Yamaç Paraşütü Türkiye Şampiyonası

Bayramören Yamaç Paraşütü Türkiye Şampiyonası

Bayramören denilince aklınıza bu güne kadar ne geliyordu bilemiyorum ama bundan sonra Bayramören Paraşüt Festivali gelsin.Evet her yıl Ağustos ayında Bayramören’de paraşütleri izlemek için size sıra dışı bir fırsatı aralıyor.Bayramören’in ayrıca cevizi ile de biliniyor. Bayramören’e kadar gitmişken Canlı Alabalık tesisinde balık yemeden dönmeyin.Ve unutmadan bir not daha verelim. Tarihi Bayramören köprüsü 250 yaşında olup ayakları kesme taştan yapılmış.Köprünün gövdesi ise tamamen ahşaptan yapılması yönüyle diğerlerinden ayrılır.İki asra meydan okuyan bu tarihi Bayramören köprüsüne bir selam vermeden dönmeyin.

Çankırı Kızılırmak Kavunu

Çankırı Kızılırmak Kavunu Çok Meşhurdur

Çankırı’nın Kavunu meşhurdur. Kızılırmak ilçesinde kavun üretimi kadar pirinç de değerli bir tarım ürünüdür.Hatta Çankırı’ya oto lastik üretimi için (Sumitomo firması) yatırım yapan Japonlar Çankırı kavununa aşık olmuşlar olsa gerek ki televizyonlara röportaj verirken “bir de Çankırı’nın kavunu çok güzel” demeyi ihmal etmiyor.Sayesinde Çankırı’nın kavunu ülke sınırlarını aşıp Japonlara kadar ulaştı.Reklam versek bu kadar bilinmezdi. Ben olsam tanıtım için Sumitomo firmasının SOE’sunu reklamda oynatırdım.

Saka eli peri bacaları

Çankırı Orta “Sakaeli Peri Bacası”

Çankırı Orta ilçesine bağlı olup, Sakaeli Peri Bacası oluşumu Gelin kayası mevkinde ve köye 3km mesafededir.Aynı bölgede bulunan Sakaeli kaya mezarları  ise Roma ve Bizans dönemine ait turistlik alanlardandır.

Çankırı'nın Anıt Ağaçları

Çankırı’nın Anıt Ağaçları

Çankırı Yapraklı İlçesine bağlı karacaözü köyünde bulunan ve koruma altına alınan koca meşenin 400 yaşının üzerinde olduğu tahmin ediliyor. Bu özelliğiyle dünyanın en yaşlı meşeleri arasında yer alıyor. Koca meşenin çevresi ise 14 metredir.
Çankırı’da bulunan ve tescillenerek koruma altına alınan diğer anıt ağaçlar ise şöyledir.
Orta İlçesinde bulunan Paşasultan çamı,
Eldivan ilçesinde bulunan Türbe çamı,
Çerkeş ilçesinde bulunan Dokuzkardeşler çamıdır.

İNCE GELİŞ TUZ YOLU

Çankırı “İnce Geliş Tuz Yolu”

Çankırı’da gezilecek yerlere alternatif olarak tematik yürüyüş yolu gezileri de düzenleniyor.Çankırı tuz mağarasından başlayan bu yol kısaca tuzun gittiği her yere ve yöne göre değişiyor, tabu bunu tek başınıza yapamazsınız.Ankara’da Tempo Tur tarafından sık sık düzenlenen programları takip edip katılarak keyifli bir yürüyüş yapabilirsiniz.Bizim bu konuda merakınızı gidermesi için derinlemesine yazdığımız bu yazıya bir göz atmanızda fayda var.  https://isacoturoglu.com.tr/gezi/ince-gelis-tuz-yolu.html

Fişek Ali Konağı

Çerkeş Fişek Ali Konağı

Şimdi sizlere bir konak tanıtacağım, ama bu diğer konaklardan çok farklı.Fişek Ali Konağını farklı yapan yönü ise konağın tavanındaki el işlemesiyle herkesin ağzını açık bırakması.Fişek Ali Konağı turizme kazandırıldıktan sonra yerli turistler kadar D100  (İstanbul/Samsun) karayolu üzerinde olma avantajıyla sıkca yabancı turistlerinde kafileler halinde ziyaretini çekmeyi başarmış. https://isacoturoglu.com.tr/gezi/cerkesin-tarihi-fisek-ali-konagi.html

Çerkeş'in Burma Baklavası

Çerkeş’in Burma Baklavası

Çerkeş’e gittiğinizde hiç bir yerde kalmasa bile burma baklava Fişek Ali konağında mutlaka bulursunuz. Kesinlikle tavsiye ediyorum burma baklavaları bir harika.Özellikle burma baklava konusunda çok başarılar.

Ödüllü Leyla Sultan Alıç Sirkesi

Ödüllü Leyla Sultan Alıç Sirkesi

Çankırı’yı gezmeye gittiğinizde almadan dönmemeniz gereken bir üründen bahsetmek isterim, Leyla Sultan Alıç Sirkesi Tarımda kadın girişimciliğin güçlendirilmesi yarışmasında Çankırı 1. olmuş ve  Türkiye genelinde 8 pilot bölge içinde yapılan elemelerde ise Jüri özel ödülünü almış.daha sonra Prof.Dr.Canan Karatay hoca Show tv de Leyla Sultana selam gönderince ünü Çankırı sınırlarını aştı.Web sitesi olmadığı için bizde destek amaçlı sitemizde bir yazı yazdık, Çankırı’da satılan noktalar ve ürün hakkında detaylı bilgiler için tıklayın. https://isacoturoglu.com.tr/yorum/leyla-sultan-alic-sirkesi.html

Çankırı Can Yaren Helva Sade

Çankırı “Can Yaren Helva”

Çankırı’yı gezmeye gittiğinizde almadan dönmemeniz gereken bir diğer ürün ise Çankırı Yaren Helva 1967 yılından itibaren dededen toruna şeklinde hala üretilmeye devam ediyormuş.Yaren Helva satış mağazası Çankırı’da Atatürk Bulvarı üzerinde satış mağazası ve bir çok marketten temin edilebilirsiniz.Detaylar için tıklayın https://isacoturoglu.com.tr/gezi/cankirinin-en-meshur-helvacisi-hangisidir.html

ILGAZDAN GELENEKSEL LEZZETLER

ILGAZDAN GELENEKSEL LEZZETLER

https://isacoturoglu.com.tr/yorum/ilgazdan-geleneksel-lezzetler.html

Çankırı Yöresel Ürünler Pazarı

Çankırı Yöresel Ürünler Pazarı

https://isacoturoglu.com.tr/gezi/cankiri-yoresel-urunler-pazari.html

Çankırı Çavundur “Andinata Otel” Şekerler Termal Otel

Çankırı “Andinata Otel Şekerler Termal”

Konaklama için farklı bir alternatif ararsanız eğer ( Ilgaz – Kurşunlu ve Çerkeş’i gezerken) Andinata Otel Şekerler Termal oteli önerebilirim. https://isacoturoglu.com.tr/gezi/cankiri-cavundur-andinata-otel-sekerler-termal-otel.html

ÇANKIRI KAYA TUZUNUN FAYDALARI CANAN KARATAY ANLATIYOR

ÇANKIRI KAYA TUZUNUN FAYDALARI CANAN KARATAY ANLATIYOR

https://isacoturoglu.com.tr/genel/tuz/canan-karatay-cankiri-kaya-tuzunun-faydalari.html