Canan Karatay Çankırı Kaya Tuzunun Faydalarını Anlatıyor

Prof.Dr.Canan Karatay hocanın Çankırı Valiliğince davet edilip 19 Kasım 2015 Perşembe günü “Sağlık, Beslenme ve Mineral Çeşitliliği Açısından Kaya Tuzu” konulu konferans verdi.

Tuz lambasını herkese hediye olarak götürdüğünü belirterek söze başlayan Prof. Dr. Canan Karatay, “Kaya tuzu sağlıklıdır. İçerisinde 84 mineral barındırır. Saftır, rafine edilmemiştir, kimyasal içermez, çevresel kirlenme içermez. Kaya tuzu ömrü uzatır. Zeytin ağaçları kayadan besleniyor, kayadan beslendikleri için de ölmüyorlar. Kaya tuzunun sağladığı mineralle ayakta duruyorlar.

Canan Karatay Çankırı Kaya Tuzu

Canan Karatay Kaya Tuzu Ömrü Uzatır

Kaya tuzu hazmı kolaylaştırır, gaz gidericidir, vücuda giren minerallerin bütün hücrelerin içine girmesini sağlar, kan dolaşımını dengeler, vücutta toksik minerallerin atılmasını sağlar, kan basıncını stabilize eder, acıkmayı önler, kilo vermeyi sağlar.

Canan Karatay Kaya Tuzu

Çam ağaçlarını da kayalar besler. Doğal iyod içerir. Katkı maddesi yoktur çünkü rafine edilmemiştir. Kaya tuzu ömrü uzatır” dedi.

Canan Karatay Kaya Tuzu

Canan Karatay ve Leyla Sultan Alıç Sirkesi

Canan Karatay ve Leyla Sultan Alıç Sirkesi

Canan Karatay hocanın Çankırı’da bir tane Leyla hanım var, dağlardan alıç ve yemişlerle çok güzel doğal sirkeler yapıyor diyerek bahsettiği, herkesin merak ettiği o isim yukarıdaki fotografta yer alan Leyla Topçu‘dur.Merak edenler bütün detayları şu sayfada daha önceden anlatmıştım https://isacoturoglu.com.tr/yorum/leyla-sultan-alic-sirkesi.html

Canan Karatay Çankırı Kaya Tuzunun Faydalarını Uzun Uzun Anlatıyor

Canan Karatay Çankırı Kaya Tuzu

ÇANKIRI KAYA TUZU SATIŞLARI %50 ARTI

Kısaca özetleyecek olursam, Çankırı Valiliği yerel üreticilere destek vererek kaya tuzu farkındalığını artırarak Çankırı’ya katma değer sağlanmasını amaçlanıyor. Prof.Dr. Canan karatay hocayı Çankırı’ya davet eden valilik tanıtımda büyük bir aşama sağladı.Hatta Çankırı’da tuz satışları %50 artış göstererek yerel ve ulusal medyada haber konusu oldu.

ÇANKIRI KAYA TUZU TARİHÇESİ

ÇANKIRI KAYA TUZU TARİHÇESİ

Çankırı kaya tuzu mağrası Hititler döneminde de işletildiği bilinmekte olup 1938 Cumhuriyet döneminde işletime açılmıştır. Son zamanlar sofralarımızdaki tuzu hediyelik eşya olarak tekrardan karşımıza çıktı.Ve bu bir trend halini almaya başladı.Çankırı Valiliği kolları sıvayıp “Tuzdan üretilen objeler tanıtım projesi” hayata geçirdi.Proje hedefi ise küçük ölçekli tuz firmalarını destekleyerek turizme katkı sağlanması.

ÇANKIRI KAYA TUZU

Çankırı Kaya Tuzu Başkent Tanıtım Günlerinde

Başkent Ankara’da düzenlenen Çankırı tanıtım günlerine katılan kaya tuzu firmalarını bir araya getirdim, fuara katılan sınırlı sayıda firma var fakat katılmayan bir çok firma olduğunu da söyleyebilirim.

 

Canan Karatay Çankırı Kaya Tuzunun Faydaları

Prof. Dr. Canan Karatay: ‘Kaya tuzu beyaz altındır’

Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, ekmek ve şekerli içecekleri bırakamayan insanların damak tatlarını kaya tuzu ile değiştirebileceklerini söyledi.

Prof. Dr. Canan Karatay, Kırşehir Belediyesi tarafından organize edilen programda, sağlıklı yaşamanın püf noktalarını anlattı. Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen programa Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ve eşi Zerrin Bahçeci, Baro Başkanı Mehtap Karaburçak Tuzcu, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Meryem Düğer, NTV Haber Spikeri Buket Aydın ve çok sayıda davetli katıldı.

Sunucu Duygu Canbaş moderatörlüğünde gerçekleşen program’da konuşan Canan Karatay kaya tuzunun beyaz altın olduğunu belirtti. Metaboliği bozuk organizmalarda düzelmenin cerrahi düzeltme ile olmayacağını anlatan Karatay, “Bacağınızı da kestirseniz kilonuz düşer ama metabolik bozukluk düzelmez. Onun için metaboliği bozuk olan bir organizmada cerrahi düzeltme olmaz.Tamamen kandırmaca. Bunların hepsi insanları perişan ediyor”dedi.
 Prof. Dr. Canan Karatay Kaya tuzu

Prof. Dr. Canan Karatay: ‘Bol Bol Kaya Tuzu Tüketin’ dedi

Türkiye’nin dünyada en çok ekmek tüketen toplum olduğunu ifade eden Karatay, “Türkiye’deki en büyük tehlike kullanılan ekmekler. Çünkü modern buğday ekmekleriyle yapılan ekmeklerde yüzde 10 katkı maddesi var. Bu maddede promür denilen ağır metal var. Vücuda girdiği zaman ağır metal olarak vücudu zehirlemektedir. Dost bakterileri öldürmektedir. Vücuda yağ girmezse hasta oluruz. Vücudumuzda 30 türlü yağ vardır. Bu yağ olmazsa hiçbirimiz hayatta olmayız. Doğal olarak bu vücuda girecek. Girmediği için şeker hastası oluyorsun. 2 türlü tehlikeli yağdan uzak durun. Doğada bulunan 2 türlü yağ çok tehlikelidir. Bu yağların ilki trigliserit adındaki yağlardır. Trigliserit yağlar arasında en tehlikeli olandır. Bir diğeri ise trans yağdır. Kanser de dahil olmak üzere bütün hastalıkların başı trans yağlardır. Vatandaşlar hasta olmamak için bu yağ türlerine dikkat etmelidir”diye konuştu.

“Kolesterolü yüksek olan kadınlar uzun yaşıyor”

Kolesterolün yüksek olmasının vücutta yangın olduğunu ve ve kolesterolü yüksek kadınların daha uzun yaşadığını anlatan Karatay, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kolesterolün yüksek olması vücutta yangın olduğunu gösterir. Eğer kolesterol ilacını alıyorsanız o yangına engel oluyorsunuz. Kolesterol hastasıyım diye boşuna üzülmeyin. Kolesterolü yüksek olan kadınlar uzun yaşıyor. Kaya tuzu beyaz altındır. Kaya tuzu için asırlardan beri savaşlar yapılmıştır. Dünyanın en sağlıklı tuzudur. Sağlığımız için gereklidir. Kaya tuzu tansiyonu yükseltmez”

Programın ardından konuşan Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Prof. Dr. Canan Karatay’ın örnek bir Türk kadını olduğunu belirtti. Başkan Bahçeci, ”Hem ilim insanı olması yönüyle hem de verdiğiniz o geleneğimizden beslenen tıpla ilgili bilgileriniz gerçekten çok önemli. Bundan dolayı Kırşehir’de ağırlamaktan çok mutlu olduğumuzu belirtmek isteriz”ifadelerini kullandı.

Program Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci’nin Prof. Dr. Canan Karatay ve sunucu Duygu Canbaş’a çeşitli hediyelerinin verilmesinin ardından sona erdi.

Çankırı Kaya Tuzu Firmaları
Çankırı Kaya Tuzu Firmaları Hangileri
https://isacoturoglu.com.tr/genel/tuz/cankiri-kaya-tuzu-firmalari.html