Toprak Cezve Nasıl Kullanılır?

Son yıllarda Köpüklü Türk Kahvesi yapmak isteyenlerin favori cezvesi haline gelen toprak cezveler oldukça rağbet görüyor.Toprak cezveler geç ısınıp geç soğuduğu için biraz kafa karıştırsa da  Köpüklü Türk Kahvesi yapmak aslında bir kaç püf noktası var.

Toprak Cezvede Köpüklü Türk Kahvesi Nasıl Yapılır?

Toprak Cezvede Köpüklü Türk Kahvesi Nasıl Yapılır?

Cezvenin et kalınlığından dolayı kahveniz yanmıyor. Kahveniz ısınmaya başladıkça, ısınmış hava kabarcıkları cezvenin gözeneklerinden dolayı patlatıyor cezvenin yarısına kadar köpük oluşuyor.

Kısaca ocağın üzerine koyup 3/4 dak sonra yarısına kadar köpük oluşuyor.Köpüğü alıp fincana koyup, tekrar ocakta bekletiyoruz hafif oynamaya başladığında ocaktan alıyorsunuz, kendi ısısıyla kahveniz kaynamaya devam edecek olup fincanlara aktarıp servis edebilirsiniz.Aslında biraz kafa karıştırsa da toprak cezvenin pişirme mantığını anlamaktan geçiyor.Toprak cezve geç ısınıp geç soğumaktadır.

Toprak Cezvede Köpüklü Türk Kahvesi Nasıl Yapıldığını Chez Ali Anlatıyor

En Sağlıklı Tencere Tava Hangisi?

En Sağlıklı Tencere Tava Hangisi?

https://isacoturoglu.com.tr/yorum/en-saglikli-tencere-hangisi.html

Chez Ali Çömlekçilik Avanos

 Chez Ali Çömlekçilik Avanos

https://isacoturoglu.com.tr/gezi/kapadokya-gezilecek-yerler/chez-ali-comlekcilik-avanos.html