Erzurum Gezilecek Yerler 

Erzurumda gezilecek yerler hepsi Erzurum Cumhuriyet caddesi üzerinde toplanmış olduğu için yolunuzu kaybetmeden kolaylıkla gezebilirsiniz.

Erzurum Gezilecek Yerlerin Listesi

Erzurum Gezilecek Yerlerin Listesi

Erzurum’a Doğu Ekspres Treni ile gidilir.
Erzurum Taşhan (Rüstem Paşa Bedesteni) gidilir, alışveriş yapılır.
Erzurum Palandöken Kayak Merkezinde kayak yapılır.
Erzurum Üç Kümbetler gezilir.
Erzurum Çifte Minareli Medrese’ye gidilir yanında bulunan Erzurum Ulu Camii ziyaret edilir.
Erzurum Yakutiye Medresesi’ne gidilir ve hemen yanında Lala Paşa Camii bulunuyor
Erzurum Kalesi ve Saat Kulesine gidilir.
Erzurum Aziziye Tabyası ve yanında bulunan Nene Hatun Anıtı ve mezarı ziyaret edilir.
Erzurum Kongre Binasına gidilir.
Erzurum Atatürk Evine gidilir.
Erzurum Müzesini gidilir. (Tadilat/taşınma bitmemiş sanırım araştırın)
Erzurum Havuz başında bir tur atılır.
Erzurum Ilıca kaplıcalarında şifa aranır.
Erzurum Tortum Şelalesi ve Gölünü görmek için belli bir zaman dilimi ayarlanır.
Erzurum’lu Muammer Usta’da kadayıf dolması yenir.
Erzurum’lu Dönerci HacıBaba’da et döner yenir.
Erzurum Cağ Kebabı yenir.
Erzurum Çorbacılar Caddesinde Çorba içilir.
Erzurum Evlerinde yemek yenir, hemen arka caddesinde Daşhane’de türkü dinlenir.
Erzurum’da kıtlama çay içmeden gelmeyin.

Erzurum Gezilecek Yerler kitabını Nereden Aldık?

Erzurum Minyatürleri Ankara Akm Fuarında Sergilendi

Başkent Ankara’da 2016 yılında gerçekleştirilen Erzurum Tanıtım Günlerinde Erzurum’a ait tarihi binaların minyatürleri büyük beğeni topladı.İşte fuarda çektiğimiz o çok özel görüntüler…

Erzurum'a Nasıl Gidilir

Erzurum’a Nasıl Gidilir?

Erzurum’a en kısa şekilde uçak ile gidebilirsiniz.Sonrasında otobüsler ile gidebilirsiniz.
Eğer tatil için vakit sıkıntınız yoksa, Erzurum’a Doğu Ekspres Treni ile gitmenizi öneririm.Ben gitmedim çünkü vakit sıkıntısı olduğu için. Doğu Ekspres Treni ile Erzurum’a giderken eşsiz bir manzaralar ile seyhat etmiş olacaksınız.Bu şekilde seyhat edip çok beğenenler ve tavsiye edenler var.

Erzurum Doğu Ekspres Treni

Erzurum’a Doğu Ekspres Treni İle Seyhat Etmek

Doğu Ekspres Treni Ankara Tren Garı’ndan kalkıyor ve Kars Tren Garı’na kadar gidiyor. Ara duraklar ise, Kırıkkale, Kayseri, Sivas, Erzincan ve Erzurum’dan oluşuyor.Doğu Ekspres Treni, Ankara Garı’ndan her gün saat 18:00’de kalkıyor ve ertesi gün saat 18:30’da Kars Garı’na varıyor. Yani toplam yolcuğunuz 24,5 saat sürüyor.

 ERZURUM EVLERİ

ERZURUM EVLERİ

Erzurum evleri 11 tane evin duvarlarını kaldırıp birleşiminden oluşan labirent tarzı şahabe bir komlekstir.İçerisi antika eşyalarla dolu olup geçmişten kullanılan ne varsa aynen orjinal şekilde korunarak sergileniyor.İçinde kömürlü ütüden un değirmenine kadar aklımıza gelmeyecek herşey burada görebilirsiniz.Erzurum evlerinin kuruluşu 3 asır önceye kadar gidiyor.Erzurum evleri restorasyon sürecinden geçirilip 1999 yılında müze tarzı restoran ev olarak hizmet veriyor.İsterseniz güzel bir kahvaltıyla güne burada başlaya bilirisiniz.Veya günün yorgunluğunu güzel bir kahveyle atabilirsiniz.Erzurum evleri çok popüler mekanlardan birisi olup davetler, kutlama, doğum günleri ve mezuniyet törenleri gibi çok farklı şeylere sahne oluyor.Hatta gelin ve damatları burada fotoğraf çektirirken görebilirsiniz.Ne yemek istediğiniz konusunu ise size bırakıyorum.
Ayrıca farklı bir alternatif isteyenlere bir arka caddede bulunan Daşhane’yi önerebilirim

Erzurum Evleri TRT Avaz Video

Erzurum Kongre Binası

Erzurum Kongre Binası

Erzurum Kongre Binası Erzurum Tarihi kadar Türkiye Tarihi açısından da büyük önem tanışıyor.Erzurum Kongresi yapıldığı yıllarda tüm vilayetlerden temsilci geldiği için aldığı kararlar bakımından Milli bir kongre olma önemi taşıyor.1924 yılında çıkan bir yangınla bina tamamen yanıyor ve yerine 1926 yılında Gazi Okulu adında okul yapılıp hizmete açılıyor.1940 yılında Atatürk Yapı Sanat Okulu olarak hizmet vermeye devam ediyor.
Ve 1960 yılına gelindiğinde Atatürk ve Erzurum Kongre Müzesi olarak yeninden düzenlenerek bu günkü şeklini almıştır.Erzurum Kongre Müzesinde döneme ait tutanaklar, yazışmalar, telgraf mesajları, fotoğraflar ile kongreye katılan 53 delegenin isimlerin yazılı olduğu mermer plakalar vardır.
Erzurum Kongre Binasına gitmek isterseniz, Erzurum Kalesi ile Şükrü Paşa Semt Garajları arasında bulunan güzergahda yer alıyor.

Erzurum Atatürk Evi

Erzurum Atatürk Evi

Erzurum Atatürk Evi, Polis evinin hemen alt tarafında bulunuyor.Kısaca Atatürk Evi tarihinden bahsedelim.Bina 1890 yılında yapılmış olup 1915 ve 1916 Alman konsolosluğu olarak kullanılmış ve  1918 yılından itibaren Vali konağı olarak kullanılmaya başlanmış. 3 Temmuz 1919’da Erzurum’a gelen Mustafa Kemal Atatürk Sivas kongresine (29 Ağustos 1919’a) kadar bu konakta kalmış.Arkadaşlarıyla ve Hüseyin Rauf beyle bu evde tanışmıştır.Atatürk evden ayrıldıktan sonra konak tekrar Vali konağı olarak kullanılmıştır.

Atatürk 3 Eylül 1924 Erzurum’a geldiğinde, Erzurum halkı tarafından ev hediye edilmiştir.Atatürk’ün vefatı ile ev Çocuk Esirgeme Yurduna devredilmiş.1984 yılında Kültür Bakanlığına devredilerek, ev Atatürk’ün Evi halini alarak müzeye dönüştürülmüş. 

ERZURUM MÜZESİ

ERZURUM MÜZESİ

Havuz başından yukarı doğru çıkarken solda kalıyor. Pazartesi günü müzeler tatildir!Erzurum’da gezilecek yerler arasında önemli bir yer olup, en son aldığım duyumlara göre müzenin  depreme karşı dayanıksız olduğu için ziyaretçi alımına kapatılmış şeklinde yerel medyada haberler okudum. Üç kümbetlerin batısında kurumun ek hizmet binası için arsa tahsisi yapılmış ve yapımına başlanmış.Müze açık olsa idi 20Bin eseri görme fırsatınız olacaktı.2017 yılında müzenin temelleri atılmaya başlandığını hatırlatır, Erzurum’u gezmeye gelirken müzeyi önceden arayıp son durum hakkında bilgi alarak planlamanızı ona göre yapmanızı öneririm.

Erzurum Havuz Başı

MEŞHUR HAVUZ BAŞI

Erzurum’da gezilecek yerler arasında burası popüler bir yerdir.
İstanbul’da Boğa Heykeli,
İzmir’de Saat Kulesi,
Ankara’daki Ulus Atatürk Heykeli kadar meşhurdur.
Erzurum’a gelip Havuz Başına uğramdan tatilinizi tamamlamayın.

Taşhan / Rüstem Paşa Bedesteni

Taşhan / Rüstem Paşa Bedesteni

Taşhan tarihi Kanunu Sultan Süleyman’a kadar uzanıyor.Rüstem Paşa Bedesteni 1561 yılında Kanuni Sultan Süleyman’ın sadrazamı ve aynı zamanda damadı olan Rüstem Paşa tarafından inşa ettirilmiştir. Günümüzde dükkanların sıralandığı bir çarşı olan bedestende genellikle Oltu taşı imalatçılarının satış yaptığı dükkanlar bulunuyor.Bu yüzden ismi halk arasında Taşhan olarak geçmektedir.

Taşhan Oltu Taşı

Erzurum’da gezilecek yerler arasında ilk 5’te yer alan Taşhan, sadece alışveriş dükkanlarının güzelliği ve cazibesi kadar avlu içindeki bahçesi de bir o kadar güzeldir.Taşhan’da alışveriş yapıp yorgunluğunuzu bir çay ile bu bahçede kıtlama çay ile atmanızı tavsiye ediyorum.

Yıldırım Oltu Taşı Özel Röportaj

Yıldırım Oltu Taşı Özel Röportaj Video

2016 yılında Başkent Ankara’da Erzurum Tanıtım Günleri olmuştu.İl tanıtım günlerine gidip bloğuma uzun uzun içerikler ekliyorum.Erzurum’un meşhur Oltu Taşı hakkında uzmana sorduk ve samimi cevaplar aldık.Eğer Erzurum’a giderseniz sahte Oltu Taşı ile orjinali arasındaki farkı bilmenizde fayda var.İşte aşağıdaki video da Oltu Taşına ait tüm detayları bulabilirsiniz.

Erzurum Cağ Kebap

Erzurum Cağ Kebap

Erzurum’un ne meşhur yiyeceklerinden birisi de Cağ Kebab olduğunu bilmeyen yoktur. Bildiğiniz dönerin dik yerine yatay olarak çevrilmesi şeklinde diye en kaba haliyle anlatılabilir.Erzurum’u gezmeye 2011 yılında gittiğimde Cağ Kebab şişi 5 TL idi.2016 Erzurum Tanıtım Günlerinde sordum şişi 10 TL olmuş.Tad olarak bildiğiniz et döner gibi olup porsiyon yerine şiş adetince ücret ödeyeceğinizi unutmayın.Sonra hesap pahalı gelmesin.

Erzurum Meşhur Çorbacılar Caddesi

Erzurum Meşhur Çorbacılar Caddesi

Erzurum’da gezilecek yerleri keşfetmeye başlamadan önce sabah kahvaltısı yerine farklı bir lezzet denemeniz için çorbacılar caddesini önerebilirim.Yanlış anlamayın caddenin ismi çorbacılar caddesi değil, halk arasındaki ismidir.Erzurum Yakutiye Medrese’sini arkanıza aldığınızda Cumhuriyet Caddesi üzerinde sağ çaprazda kalıyor ve Erzincan Kapı Sokak olarak geçiyor.İş Bankasından yukarı doğru çıkan sokak diye tarif edebiliriz.
Erzurum Meşhur Çorbacılar Caddesinde bulunan herhangi bir çorbacıya girebilirsiniz.En az 10 çeşit çorbaları var, sizde bizim gibi seçmekte zorlanacaksınız.Çorbaların yanında karışık turşu ikram ediliyor.Erzurum’a yolunuz düşerse bu çorbacılara uğramadan gitmeyin.

Erzurum Arzen Dondurma Evi

Erzurum’un Madosu “Arzen Dondurma Evi”

Cumhuriyet caddesi üzerinde yer alan Arzen dondurma evi tavsiye ediyorum.Çok güzel dondurma çeşitleri var.Mado nasıl popüler ise Erzurum’da da Arzen dondurması çok popülerdir.Kısaca Arzen “Erzurum’un Madosu” diyebiliriz.

Kadayıf Dolması Muammer Usta / Erzurum

Kadayıf Dolması Muammer Usta / Erzurum

Erzurum’u gezerken yorgun düşebilirsiniz.İşte size enerji vermesi için harika bir lezzet durağı daha öneriyorum.Erzurum’da çok meşhur olan Kadayıf Dolmacısı Muammer Ustanın dolmalarını tatmayı ihmal etmeyin.Muammer usta olarak bilinen Muammer Tanhaş bey bir çok defa haberlere konu olmuş.

Erzurum Dönerci Hacıbaba

Erzurum Dönerci Hacıbaba

Erzurum’da popüler olan lezzet noktalarından birisi de Dönerci Hacıbaba diyebilirim.Burada et döner yedim, güzel yapıyorlar.Popüler olduğu için de çok kalabalık olduğunu söyleyebilirim.Hatta et döneri elektrikli bıçak ile kestiklerini gördüm, siparişe yetişemedikleri için olabilir.

Erzurum Kıtlama Çay

Erzurum Kıtlama Çay

Çay sevenlerin dikkatine, Erzurum’da kıtlama çay içiliyor, şekerleri farklı olup kolay erimeyen bir çeşit şeker ile ikram ediliyor.Şekeri bağırdağa değil dilinize koyuyorsunuz ve çayı yudumluyorsunuz.Kıtlama çay Osmanlı-Rus harbi sonrası yıllarına kadar gidiyor.Rivayete göre kıtlık olduğu için şekeri az kullanmak için kıtlama çay şeklinde bir yöntem geliştiğinden bahsediliyor.Diğer rivayet ise Osmanlı-Rus harbi sonrası salgın çıktığı ve şehre dev semaverler kurulduğu, halka kaynamış suyu içirmek için şeker ile birlikte verildiği veya çay ile verildiği söyleniyor.Sonuç olarak Erzurum’da kıtlama çay yaygınlaşıyor.İlginç olan bir kısım var bu kıtlama çayda, Osmanlının son yıllarına kadar çay yerine kahve tüketen bir toplum vardı.Ve çay bu kadar yaygın değildi, bu kıtlama çayında kullanılan çay nerden nasıl geldiğine dair bir şey söyleyen duymadım.

Erzurum Yakutiye Medresesi Tarihi

Erzurum Yakutiye Medresesi Tarihi

Yakutiye Medresesi İlhanlı hükümdarı Sultan Olcaytu zamanında 1310 yılında yaptırılmış ve günümüze kadar iyi korunmuş ender tarihi eserlerdendir.Yakutiye Medresesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunup, medrese yanında Lala Paşa Camii vardır.Yakutiye Medresesi aynı zamanda Erzurum şehir silüetleri arasındaki yerini almıştır.

Erzurum Yakutiye Medresesi Tarihi

Erzurum Çifte Minareli Medrese

Erzurum Çifte Minareli Medrese & Ulu Camii

Erzurum’da Yakutiye Medresesi ile Çifte Minareli Medrese çok karıştırılıyor.Yapilis tarihi kesin olarak bilinmemekte olup Selçuklu Sultani Alaaddin Keykubat tarafından 13.yy. sonlarına doğru yapıldığı tahmin ediliyor.Buraya gittiğinizde iç avluya hayran kalacaksınız.Erzurum’da gezilecek yerler arasında ilk 5 arasında diyebilirim.Burada bolca fotoğraf çekmeden ayrılmamanızı öneririm.Hemen yanında Erzurum Ulu Camii bulunuyor.Erzurum’un en eski camisidir.

Erzurum Çifte Minareli Medrese

Erzurum Üç Kümbetler

üç kümbetler Erzurum
Üç Kümbetler Saltuklu hükümdarı Emir Saltuklu için yapılmıştır.Kümbet biraz yabancı bir terim gibi gelebilir, kısaca anıt mezar veya türbe gibi düşebilirsiniz.Kümbetlerin en belirgin özelliği sekizgen yapıya ait olmasıdır.Üç kümbetlere ulaşmak için Çifte Minareli Medrese’den yukarı doğru yürüdüğünüzde karşınıza çıkacak olup çok güzel evler ve kafeleri de yol boyu görmüş olacaksınız.

Erzurum Kalesi ve Saat Kulesi

Erzurum Kalesi ve Saat Kulesi

Erzurum’da gezilecek yerler arasında çok popüler olup, Çifte Minareli Medrese’den aşağıya doğru yürüdüğünüzde Erzurum Kalesini rahatlıkla görebilirsiniz.Aşağıda videoyu dikkatle izlerseniz Çifte Minareli Medrese’yi görebilirsiniz. Erzurum Kalesi yapımı tam bilinmemekle birlikte Bizanslılar dönemine kadar gidiyor.Erzurum Kalesi zamanla dış surları yok olmuş olup, sizin görmüş olduğunuz kısım iç surlardır.

Bana göre de Erzurum’da gezilecek ilk yerler arasında Erzurum Kalesi geliyor.Çünkü Erzurum coğrafi olarak düz bir plato üzerine kurulu olduğu için, Erzurum Kalesi düz bir alana kurulmuş.Başka illerde bulunan ve tepe noktalara konumlanan bir kale değil.Yani Erzurum’a tepeden bakabileceğiniz bir kale değil.Fakat kale içinde bulunan Erzurum Saat Kulesi size bu imkanı sağlayan ender yerlerden birisidir.Evet şimdi ne demek istediğimi daha iyi anlamışsınızdır.
Erzurum Saat Kulesi’ne çıkıp Erzurum’u panoromik olarak görebilirsiniz.Erzurum Saat Kulesi’ne gelen her ziyaretçi mutlaka Erzurum’u tepeden görmek için çıkıyor.Erzurum Kalesi’ne giriş 2011 yılında 3TL gibi cüzzi miktarda bilet ile giriliyor.Şimdi ne kadar olduğu hakkında bilgim yok.Bilenler  lütfen yorum yazsınlar.

Erzurum Aziziye Tabyası / Nene Hatun Anıtı

Erzurum Aziziye Tabyası / Nene Hatun Anıtı

Erzurum Tabyalarının hikayesi 1870 yıllarına 93 Harbine kadar uzanıyor.Kale içinden savunma düzeni gelişen ateşli silahlara karşı yetersiz oluşu nedeniyle, şehri kale içinden değil şehire hakim noktalardan savunmayı beraberinde getirdi.Böylece dünya tarihinde tabyalar şehirleri savunmak için önemli bir yere sahip oldu.Osmanlı Devletinin son döneminde tabyalarda önem kazanmış olup Erzurum’a bir çok tabya yapılmıştı.Günümüze kadar kalan sağlam tabyalar turizme açılmış olup, Erzurum’da en bilinen Aziziye Tabyası ve Anıtı olup, ziyaretçi akınına uğramaktadır.

Aziziye Tabyasında bir de Nene Hatun Anıtı ve Mezarı bulunuyor.Nene Hatun Erzurum haklını direnişine öncülük ederek, Rusların ele geçirdiği tabyalar tekrardan geri alınmıştır.1952’de bu zaferin anısına tabyaların içine “Aziziye Tabyası Anıtı” dikildi. Temsili dört mezar üzerine “Asker, Gençler, Kızlar, İhtiyarlar” diye yazılarak, Aziziye savunmasının önemi ve Erzurum halkının kahramanlığı anıtlaştırıldı.

Ayrıca Aziziye Tabyası Erzurum’u panaromik olarak görebileceğiniz yükseklikte yerlerden birisidir.Erzurum’da gezilecek yerler içinde en önemlilerinden olup, şehri zaman atlaması ile nasıl kazanıldığını hayal etmenize yardımcı olacaktır.
Not: Erzurum’u savunmak için bir çok tabya kurulmuş olup aşağıdaki videoda detaylıca seyredebilirsiniz

Erzurum Tortum Şelalesi Gezisi

Erzurum’dan Artvin yönüne giden araçlarla gidiliyor.Eğer Tortum Şelalesi’ni turlar ile gezmeye geldiyseniz böyle bir derdiniz olmayacaktır.Tortum Şelalesi  etrafında dinlenebileceğiniz restorantlar da bulunuyor.Yemek bulmada sorun yaşamazsınız.Tortum Şelalesine varmadan önce Tortum Gölünü görüyorsunuz.2017 Haziran ayında Tortum Gölüne cam teras yapımına başlanıyormuş, yerel medyada bu konuda bir sürü haber var.
 Tortum Gölü Nasıl Oluştu

Tortum Gölü Nasıl Oluştu?

Tortum Gölü oluşum olarak heyelan set göllerine güzel bir örnektir.18.yy. Balıklı Köyü yakınlarında bulunan dağda heyelan oluşması sonucunda Tortum Çayı’nın önü kapanmış ve bu alanda Tortum Gölü oluşmuştur. Tortum Göl ile birlikte oluşan Tortum Şelalesi, 22 metre genişliğe sahip olup tam 48 metre yükseklikten dökülmektedir.Tortum Şelalesi dünyanin en yüksekten dökülen 3. şelalesi ünvanına sahiptir.
Not:
Dünyanın en yüksek şelalesi ise 120 metre ile Afrika’da bulunan Zambezi Nehri üzerindeki Vietorio Şelalesi, en yüksek ikinci şelale ise 51 metre yükseklik ile Amerika’da bulunan Niagara Şelalesi’dir.

Tortum Şelalesinden dökülen suların üst bölümünde her daim gökkuşağı oluşmaktadır. Suların döküldüğü alanda ise kocaman bir dev kazanı oluşmuş. Ayrıca Şelale üzerine kurulan hidroelektrik santrali ile ülkenin elektrik üretimine katkıda bulunulmaktadır.

Erzurum Tortum Şelalesine Nasıl Gidilir

Erzurum Tortum Şelalesine Nasıl Gidilir?

Tortum Şelalesi’ne gitmek için Erzurum Doğu Semt Garajından (Şükrü Paşa Semt Garajı) düzenli olarak hareket eden Uzundere dolmuşlarına binebilirsiniz.Erzurum’da iki tane terminal var birisi şehirler arası diğeri ise ilçeler arası çalışan terminaldir.

 Şükrü Paşa Doğu Semt Garajı Erzurum

Erzurum Şükrü Paşa Doğu Semt Garajı

Şükrü Paşa Doğu Semt Garajını yürüyerek gitmiştim.Uzundere ilçesine giderken araçlar Tortum Şelalesinin yanından geçtikleri için ulaşımı son derece kolaydır. Tortum Şelalesinin Erzurum’a uzaklığı 55kmdir.

Erzurum Uzundere Semt Garajı Otobüs Saatleri

Uzundere Otobüs saatlerinde değişiklik olabilir diye ektradan Şükrü Paşa Doğu Semt Garajı numarasını da veriyorum.2017 Temmuz ayında Tortum Şelalesine giden otobüs sefer saatlari öğrendiğim son bilgiler aşağıdaki gibidir.
Erzurum Semt Garajlarından Tortum Şelalesi Yönüne Otobüs Kalkış Saatleri

Erzurum Semt Garajlarından Tortum Şelalesi Yönüne Otobüs Kalkış Saatleri

Tortum Şelalesi yönüne giden ilk otobüs garajlardan 07:30 da kalkıyor.
Ve bir sonraki otobüs ise 2 saat sonra 09:30 da kalkıyor.Sabah saatinde Tortum Şelalesine gitmek isteyenler için önceden telefonla arayıp yer ayırtmanızı öneririm, yoğunluk olursa yer bulamayabilirsiniz.
Tortum Şelalesine giden otobüslerin kalkış saatleri;
öğlen 12:00 öğleden sonra 15:00 ve 18:00 olarak otobüs seferleri var.

Erzurum Tortum Şelalesine Bilet Fiyatı Nedir

Erzurum Tortum Şelalesine Bilet Fiyatı Nedir?

Erzurum Tortum Şelalesine gidiş bileti ücreti 2017 Temmuz ayında 20TL olup ileride fiyat değişikliği olur mu bilemiyorum.Son bilgiye göre 20TL bilet ücreti alındığı şeklindedir.

Erzurum Semt Garajları Telefon Numarası

Erzurum Semt Garajları Telefon Numarası

Telefon no: 0442.242 0189 nolu hattı arayarak otobüs saatleri hakkında bilgi alabilir ön rezervasyon yapabilirsiniz.
Ayrıca Artvin Expres (Yusufeli ilçesi) de aynı güzergaha gidiyor diye biliyorum.Sormanızda fayda var.
Telefon no: 0442.242 0188
Not: Yusufeli İşhan köyüne gitmiştim, dönüşte tortum şelalesine uğradım.

Uzundere Tortum Şelalesi Konaklama Yerleri

Uzundere Tortum Şelalesi Konaklama Yerleri

Uzundere ilçesi içerisinde yer almış olan Tortum Şelalesi’nde konaklayabilmek için Uzundere’de bulunan otel ve pansiyonları kullanabilirsiniz. Uzundere’de bulunan konaklama yerleri şunlarıdır.

Tortum Şelalesi Konaklama Yerleri

Gümüşçü Otel: 0442 792 21 42
İbrahim Doğan Pansiyon: 0442 243 37 81
İskele Kamping: 0532 704 57 70 ( Balıklı Köyü )
Nature Pansiyon: 0442 791 32 99
Rıza Pansiyon: 0505 801 28 90

Erzurum Palandöken Kayak Merkezi

Erzurum Palandöken Kayak Merkezi

Erzurum’da gezilecek yerler yaz kış başka güzel olup bunlardan birisi de Palandöken Kayak Merkezidir.Kayak merkezi hakkında internette çok fazla bilgi olduğu için bu kadarlık bilgi ile bu kısmın geçiyorum.

Erzurum Ilıca Kaplıcaları

Erzurum Ilıca Kaplıcaları Hakkında

Erzurum Ilıca’da bulunan termal tesisi sanırım bir çok blog sitesi önermemiştir veya haber bile yoktur.Ben nerden biliyorum diye soracaksınız.2010 yılında Erzurum ılıca’da acemi birliğim olduğu olduğu için biliyorum.Ilıca ve Erzurum kırık fay  hatları üzerinde yer aldığı için yer altından çıkan sıcak su ile ilçenin kaderini değiştirmiş.Erzurum Ilıca Kaplıcaları hakkında fazla bilgim yok ama 2014 yılında çıkan haberlerde tesisin yenilendiğine dair bilgiler var.Ilıca bölgesi  Aziziye Belediyesine dahil olduğu için biraz kafa karışıklığına neden olabilir.Erzurum arası yaklaşık 10km olup Erzurum Havaalanına çok yakındır.Ve Acun Ilıca’nın memlektedir.

Erzurum’un Tescilli Ürünleri Neler?

Erzurum’a ait tescil ettirilmiş coğrafi işaretli ürünleri Ankara Akm fuarında Erzurum Tanıtım Günlerinde gördük.

Erzurum İpek Otel

Erzurum İpek Otel

Erzurum gezisinde konakladığım yer İpek Otel olup şehir merkezinde olduğu için tercih ettim.Ağırlıklı misafirleri memurlardan oluşan sabit bir müşteri profili var.Yani tayini çıkan ve evini Erzurum’a getiremeyen memurlar ekonomik olduğu için burayı tercih ediyor sanırım.
İpek Otel Erzurum merkezinde gibi görünmesine karşın biraz sapa bir yerde olduğu için fiyat bakımından çok hesaplı diyebilirim.İpek otele ulaşmak için Taşhan’dan aşağıya doğru yürüyerek gidebilirsiniz.

isacoturoglu.com.tr/gezi/erzurum-ipek-otel.html

Erzurum Turizm Haritası

Erzurum Turizm Haritası

Erzurum Tanıtım Günlerine (Ankara Akm Fuarı) Valilik standından temin ettiğim haritaya ulaşmak için tıklayın.
isacoturoglu.com.tr/gezi/erzurum-turizm-haritasi.html

Erzurum Şehir Silüeti

Erzurum Şehir Silüeti

Erzurum Şehir Silüeti

5.Erzurum Günlerine gitmek için tıklayın

http://isacoturoglu.com.tr/akm-fuar/ankarada-erzurum-gunleri-2017.html

Ankara'da Dadaşlar Buluşması

Ankara’da Dadaşlar Buluşması

Ankara’da Dadaşlar Buluşması 26-29 Mayıs 2022 tarihleri arasında Altınpark’ta yapılacak. 

https://isacoturoglu.com.tr/akm-fuar/ankarada-dadaslar-bulusmasi.html

Kars Gezilecek Tarihi Yerler

Kars Gezilecek Tarihi Yerler

http://isacoturoglu.com.tr/gezi/kars-gezilecek-tarihi-yerler.html

Kars Ani Harabeleri / Kars The Ani Ruins

Kars Ani Harabeleri Gezilecek Yerler

isacoturoglu.com.tr/gezi/kars-ani-harabeleri.html

Ankara’da Gezilecek Yerler ve Ankara Gezi Rehberi [ Detaylı Anlatım ]

ANKARA’DA GEZİLECEK YERLER LİSTESİ

https://isacoturoglu.com.tr/gezi/ankarada-gezilecek-yerler-ankara-gezi-rehberi.html

Ankara Çıkışlı Kapadokya Turu – Kapadokya Gezilecek Yerler

Kapadokya Gezilecek Yerler BLOG

http://isacoturoglu.com.tr/gezi/ankara-cikisli-kapadokya-turu-kapadokya-gezilecek-yerler.html

Çankırı'nın Gezilecek Yerleri Nerelerdir

Çankırı’nın Gezilecek Yerleri Nerelerdir?

http://isacoturoglu.com.tr/gezi/cankirida-gezilecek-yerler.html

PTT PUL MÜZESİ GEZİSİ ANKARA

Ankara’da Gezilecek Yerler “Ptt Pul Müzesi VLOG”

https://isacoturoglu.com.tr/gezi/ptt-pul-muzesi-gezisi-ankara-2018.html