2. Ağrı Tanıtım Günleri 2019 Ankara
Ağrı Kültür Dernekler Federasyonu’nun öncülüğünde bu yıl 2.Ağrı Tanıtım Günleri 14-17 Şubat 2019 tarihleri arasında Ankara Akm fuar alanında ücretsiz ziyaret edilebilecek.Fuar organizatörü Ruan Fuarcılık üstlenmiş olup destek veren kurumlar arasında Ağrı Valiliği ve Ağrı Belediyesi de bulunuyor.Resmi açılış töreni 14 Şubat öğleden sonra 14.00 da yapılacak olup 4 gün boyunca saat 10.00 dan 20.00 kadar ücretsiz ziyaret edebilirsiniz.Fuarın ilk günü akşam üzeri video (VLOG) çektim aşağıdaki videoları izlemeyi unutmayın.
1.Ağrı Tanıtım Günleri Analizi
Doğunun Topkapı Sarayı “İshak Paşa Sarayı”
okumak için tıklayın
Osmanlı İmparatorluğunun son dönemi olan Lale Devrindeki son büyük sarayı olup en ünlüsü olma özelliğini taşır.Yapımı yaklaşık 100 yıl süren bu eser Osmanlı, Selçuklu ve Fars mimari üsluplarından esintiler içeren İshak Paşa Sarayı’nın en önemli özelliği dünyanın ilk kalorifer tesisatı döşenen sarayı olmasıdır. İshak Paşa Sarayı Ağrı ilimizin Doğubeyazıt ilçesinin, 5 km doğusunda yer alan bir dağın yamacına kurulmuştur.1685 yılında Doğubeyazıt Sancak Beyi Çolak Abdi Paşa tarafından başlanan yapımı, 1784 yılında Çıldır valisi İshak Paşa tarafından tamamlanmıştır. İshak Paşa Çolak Abdi Paşa’nın oğludur. İshak Paşa Sarayı 1. Dünya Savaşı’nda Rus askerleri tarafından kışla olarak kullanılmış.
AĞRI’NIN NEYİ MEŞHURDUR?
okumak için tıklayın
Ağrı’nın en meşhur yöresel yemeği Abdigor Köftesi olup diğer yöresel yemekleri ise Ayran Aşı, keşkek, kete, tandır ekmeği şeklinde sıralayabiliriz.Ayrıca Ağrı’nın diğer bilinen uzmanlık alanları ise Halı / Kilim dokumacılığı olup, en bilinen tarihi yapısı olarak İshak Paşa Sarayıdır. Ağrı’ya ismini veren ve ülkemizin en yüksel dağı olan Ağrı Dağı 5137 metre yüksekliği olup tepesinde buzullarla kaplıdır.Ağrı Dağı 2 tane olup Küçük Ağrı Dağının yüksekliği 3896 metredir.Ağrı Dağı ayrıca İran, Ermenistan ve Nahçivan Özerk Bölgesinin sınırında bulunuyor.
Ağrı Doğubeyazıt Nuh’un Gemisi
okumak için tıklayın
“İnsanlığın Dünyaya Yayıldığı Kent, AĞRI” sloganı ile Ağrı geçtiğimiz yıllarda çeşitli fuarda başarılı tanıtımlar sergiledi ve bu yılda Ankara Akm fuarında benzer şeyler göreceğiz.Nuh Tufanı sonucunda karaya oturan geminin burada kaldığı öne sürülmektedir. Buranın halk arasındaki adı, Cudi Dağı’dır. 1983 yılından itibaren geminin kalıntılarını burada arama çalışmaları hızlanmıştır.
Nuh’un Gemisinin izi, 11 Eylül 1959 günü Harita Yüzbaşısı İhsan DURUPINAR, doğu bölgesinin havadan çekilmiş fotometrik haritalarını tetkik ederken ilginç bir resmi buldu.Bu tarihten sonra Ağrı Dağı ve Telçeker Köyü üstündeki heyelan bölgesinde gemi aramaları hızlanmış ve günümüzde de popülerliğini korumaktadır.
2. Ağrı Tanıtım Günleri VLOG
Başkentte Ağrı Tanıtım Günleri 2019 (TimeLapse)
Aşağıdaki videoda fuarda çektiğim ve öne çıkan görüntüleri zaman atlaması (TimeLapse) şeklinde mini bir klip hazırladık, keyifli seyirler dilerim.
Ağrı Tanıtım Günleri Ziyaret Saatleri Nedir?
Ağrı Tanıtım Günleri ziyaret saatleri sabah 10.00 akşam 20.00 arası ücretsiz gezilebilir.
Başkentte Ağrı Tanıtım Günleri Başladı VLOG
Başkentte Ağrı Tanıtım Günleri için fuar alanından çektiğim giriş konuşması olup fuar hakkında kısa kısa bilgileri bu video da bulabilirsiniz.
Ağrı Tanıtım Günlerinde Ağrılılarla Röportaj
Ankara Akm’de Ağrı Günleri için Ağrı’dan gelen bir grupla fuar alanında karşılaştık kısa bir röportaj yaptım, mikrofonu görünce konuşmak istediler.
Ağrı Kültür Dernekleri Başkanı Nuri Aydemir Röportaj
Ağrı Kültür Dernekleri Başkanı Nuri Aydemir ile geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda yine kısa bir röportaj yaptık.
Ağrı’nın Neyi Meşhur?
Ağrı’nın en meşhur yemeği olan ve Türkiye’nin en büyük köftesi ünvanını da elinde bulunduran Abdigor Köftesi çok meşhur olup bu yıl fuarda porsiyonu 35₺ den satışa sunuldu.
Ankara AKM’de İlk Defa Kayseri Tanıtım Günleri Olacak
Van Tanıtım Günlerinde sevindirici bir haber aldık. Akm’de ilk defa fuar yapmaya hazırlanan Kayseri, gözlem yapmak için gelmişler.Pars Organizasyondan Umut Kıran Atlıoğlu ile karşılaştım çok özel bir röportaj ile müjdeyi ilk bizden alıyorsunuz, detaylar için aşağıdaki videomuzu mutlaka izleyin.
√Aydın Zeki Sürmeli Bal √Ağrı Aladağ Balda Fuara Özel İNDİRİM
Ağrı Aladağ Bal firması sahibi Suzan Sürmeli Hanım vefat eden eşinin (Aydın Zeki Sürmeli) mirası olan bal üretimini devam ettirerek hatırasını Aydın Zeki Sürmeli Bal olarak yaşatmaya çalışıyor…
Ağrı Tarım İl Müdürlüğü Standı Teşhir Ürünleri Göz Doldurdu
Ağrı Tarım İl Müdürlüğünün standı gayet renkli ürünler vardı.Ağrı Yöresel otlu peynir, manda yoğurdu, inek yoğurdu, koyun yoğurdu vardı.Gelecek yıllardaki tanıtım günlerinde mutlaka manda yoğurdu satışı yapılmasını rica ettim. Teşhir ürünleri olduğu için satış yapmıyorlarmış, aslında hem teşhir hem de sıcak satış yapılması gerekiyor. Bölgede bulunan jeotermal kaplıcalardan dolayı seralarda Ağrı Diyadin domatesi yetiştiriliyor ve 200 TON domates üretimi yapılmış. Hiç hastalık geçirmemiş hayvanlardan üretilen yoğurt getirmişler çok şaşırdım gerçekten duyunca. Yerli renkli fasülyeler dikkatimi çekti.Ayrıca Patnos Yoncasının özelliği de çok şaşırttı. Patnos yoncası normal yoncalara görece (5 yıl) daha fazla verim veriyormuş ortalama 20-25 yıldan bahsediliyor. Astronot yiyeceği olan Kinoa üretimi yapıldığından bahsediliyor.Ve Ağrı’nın meşhur balı ise endemik çiçek türlerin fazlalığından dolayı Ağrı balını özel kılıyor.
Ağrı Doğubeyazıt “Modern Sedir Divan Modelleri” Çok Beğenildi
Ağrı Tanıtım Günleri VLOG
Tuvale Yansıyan Ağrı Dr.Meral Dinçer Resim Sergisi
Bal Mumu ve Minyatür İnsanlar Sergisi
Ev Yapımı Ağrı Turşusu Ankara’da Görücüye Çıktı
Ağrı Aile Destek Merkezi Alışveriş Torbası Üretmiş
1.Ağrı Tanıtım Günleri 2018
Başkent’te 1.Ağrı Tanıtım Günleri 2018 yılına ait videoların tamamını izlemek için buraya tıklayın. https://isacoturoglu.com.tr/akm-fuar/agri-tanitim-gunleri-2018.html
ANKARA AKM TANITIM GÜNLERİ 2019 FUAR TAKVİMİ
https://isacoturoglu.com.tr/akm-fuar/ankara-akm-tanitim-gunleri-2019-fuar-takvimi.html
Doğubeyazıt Şark Köşesi Sedir Modelleri
https://isacoturoglu.com.tr/yorum/dogubeyazit-sedir-sark-kosesi-modelleri.html
Kıtlama Şeker Nedir? Kıtlama Şekerin Hikayesi?
https://isacoturoglu.com.tr/gezi/kitlama-seker-nedir-kitlama-sekerin-hikayesi.html
Türkiye’nin En Büyük Köftesi “Abdigor Köfte” Nasıl Ortaya Çıktı?
https://isacoturoglu.com.tr/yorum/abdigor-koftesi-tarihi-ve-hikayesi.html
İshak Paşa Sarayı Hakkında Çok Kısa Bilgiler
https://isacoturoglu.com.tr/gezi/ishak-pasa-sarayi-hakkinda-cok-kisa-bilgiler.html
Harika bir yazı olmuş! YouTube abone ve izleme artırma siteleri hakkında verdiğin bilgiler çok faydalı. 2024 için güncel kaynaklar arıyordum…