Yap İşlet Devret modeliyle Ilgaz Kaymakamlığı tarafından 2017 yılında yapımına başlanan yeni Yıldıztepe Otel & Cafe & Restaurant, aynı yıl (2017) kış sezonunda hizmet vermeye başlamıştı. Bu sene projeden kalan eksikliklerin giderilmesi ile yapılan küçük tamirat tadilatlarla sezon hazırlığı tamamlanmış oldu.
Yıldıztepe Otel & Cafe & Restaurant
Yıldıztepe Kafeterya, yeni sezonun ilk hizmetini 24 Kasım 2018 Öğretmenler günü münasebetiyle vermeye başladı. Öğretmenler gününde hizmete açılan Yıldıztepe Otel & Cafe & Restaurant, 3 katlı 2 bin metrekare kapalı alana sahip yeni kafeterya da; 4 süit oda, 18 tuvalet, 3 personel odası, 2 mescit, 1 mutfak, 300 kişilik kafeterya yer alıyor.Yurdumuzun yeni kayak merkezlerinden olan 1400 rakımlı Ilgaz Yıldıztepe, eski adı kadın çayırı yapılan çalışmalarla son şeklini aldı.
Günübirlik ziyaretçi ağırlıklı bölgeden geçen sene yaklaşık 60 bin ziyaretçi faydalanırken, 2018-2019 sezonunda İl Özel İdare ve Ilgaz Kaymakamlığı tarafından yapılan alt yapı çalışmalarıyla ziyaretçi sayısının ikiye katlanması bekleniyor.
Ilgaz Dağında Kış sporlarının yanı sıra dağ yürüyüşü, kros, dağ bisikleti, kampçılık, izcilik, karavan turizmi, dağcılık gibi etkinliklere uygun olup, yılın 12 ayında turizm hareketini bünyesinde barındıran Yıldıztepe, Ilgaz ilçe merkezine 20, Çankırı’ya 70 km, Çankırı-Kastamonu karayolu üzerinde bulunan Ilgaz Dağı 15 Temmuz İstiklal Tüneli’ne 6 km. uzaklıkta.
Kadın çayırı 2005/9280 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla Çankırı Ilgaz Kadın Çayırı-Yıldıztepe Turizm Merkezi olarak ilan edilmiş, 2006 yılında da 2006/11264 sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla da “ Çankırı -Ilgaz – Kadın çayırı Yıldıztepe Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi ” ilan edildi.
Ilgaz Yıldıztepe Kayak Merkezinde; 50 oda,140 yatak kapasiteli 2 otel, Ilgaz Orman İşletme Müdürlüğüne ait bir misafirhane, 1600 metre uzunluğunda Telesiyej, 900 metre uzunluğunda Teleski, 3 adet 4700, 2000, 1000 m,olmak üzere üç pist ile 300 m yeni başlayanlar pisti, 400 kişilik Kafeterya, 2 adet sentetik ve çim olmak üzere 2 futbol sahası bulunuyor.
Yıldıztepe Cafe & Restaurant
Yıldıztepe Cafe & Restaurant, Ilgaz Yıldıztepe Kayak Merkezinde hizmet veriyor olup, Cafe & Restaurant bölümünde ayrıca 23 çeşitten oluşan serpme kahvaltı bulunmaktadır. Yıldıztepe Cafe & Restaurant 4 mevsim hizmet vermekte olup eşsiz bir doğa manzarası içerisinde öğle veya akşam yemeklerinizi yiyebilirsiniz.
Yıldıztepe Cafe & Restaurant İletişim
Adres: Kadın Çayırı Mevki ILGAZ/ÇANKIRI
Telefon: 0553 828 1788
Web: www.ilgazyildiztepe.com ilgazyildiztepe@gmail.com
İnstagram: Yıldıztepe_Cafe_Restaurant
Twitter: IlgazCafe
Youtube: Ilgaz Yıldıztepe Cafe & Restaurant
Ilgaz Dağındaki Oteller Hangileri?
Ilgaz Dağındaki Tüm Otelleri bir araya toplamaya çalıştığımız yazımızı okudunuz mu?https://isacoturoglu.com.tr/gezi/ilgaz-dagindaki-oteller.html
Ilgaz Dağı İstiklal Yolu Yazısını Görmeden Dönme
Ilgaz dağına tatil yapmaya gelen herkesin mutlaka vakit ayırıp İstiklal Yolu Yazısını görmesini, hatta görmeden dönmemesini istiyorum.İstiklal Yolunu bir çok dağcılık kulübü yanı sıra kamu kurum ve kuruluşlarından büyük destek alıyor.Her yıl İnebolu’dan başlayan yürüyüş Ilgaz Dağı’ndan geçerek, bir çok etaptan oluşan bir yürüyüş Ankara’da son buluyor.İstiklal Yolu hakkında bilmemiz gereken detaylar ulaşmak için tıklayın. isacoturoglu.com.tr/gezi/ilgaz-dagi-istiklal-yolu-yazisi.html
Çankırı Kayak Antrenörleri Derneği
Çankırı Kayak Antrenörleri Derneği Ilgaz Dağı’nda kayak yapmak isteyenlere hizmet veriyor.Bir çok kişi Ilgaz Dağı’na tatile geliyor, otelleri araştırdıkları gibi aynı şeyi kayak antrenörü ve kayak malzemelerini gibi konuları araştırmıyor.Mutlaka okumanız gereken bir bölüm olduğunu hatırlatmak isterim. isacoturoglu.com.tr/gezi/cankiri-kayak-antrenorleri-dernegi.html
Ilgaz Derbent Şehitleri Anıtı
Ilgaz Dağına kadar tatil yapmak için gelen ziyaretçilerimizden bir ricam da, Derbent Şehitleri Anıtını görmelerini isterim.Derbent Şehitleri Anıtı Derbent Otelin önünde bulunuyor.Detaylar için tıklayın. isacoturoglu.com.tr/gezi/ilgaz-derbent-sehitleri-aniti.html
Ilgaz Dağı Yıldıztepe Zipline
Türkiye’nin en uzun zipline Ilgaz Dağı Yıldıztepe mevkisinde 2015 Ekim ayında açılışı yapılarak hizmete girdi.Ilgaz Dağındaki zipline hakkında merak edilen bütün detaylara ulaşmak için tıklayın.
isacoturoglu.com.tr/gezi/ilgaz-dagi-yildiztepe-zipline.html
Ilgaz Belediyesinde Yıldıztepe Kayak Merkezine Ücretsiz Servis Hizmeti
Ilgaz Belediyesi hafta sonunu Ilgaz dağında değerlendirmek isteyen ziyaretçilere ücretsiz servis imkanı sunuyor.Detaylar için tıklayın. isacoturoglu.com.tr/gezi/yildiztepe-kayak-merkezine-servis.html
Merhaba! Size en iyisini diliyorum. Bu fuardaydım ama ne yazık ki broşürleri ve iletişim bilgilerini kaybettim. Videonuzu gördüm, fırsatınız varsa…