Bedava Site Kurmak
Bedava site kurmak için önce hiçbir ücret ödemeden alan adı ve hosting hizmeti veren bir hizmet sağlayıcı bularak başlamalısınız.Bizim daha önce kullandığımız eski hizmet sağlayıcımız olan bedavasitem.com site bedava site kurmanız için bütün olanakları sunuyor.
Bedava-sitem.com ile site kurarken dikkat edilecekler?
Bedava-sitem.com üzerinden Bedava bir site kurmak çok kolay olup bazı kuracaklara riayet etmeniz gerekmektedir.Bunların en başında ise haliyle üç adet reklamla oynamanız gerekiyor.
Sitedeki reklamlarla oynamayın!
Bedava-sitem.com reklamlarında birisi sayfa üstünde, ikincisi yan tarafda dikey reklam 160×600 px sonuncusu ise sayfa altında text reklamdır. Bir kez daha söylüyorum, reklamlara müdahale etmemelisiniz.Bedava-sitem reklamları engellemek için ortalıklarda kodlar dolaşıyor.Eğer kullandığınız tespit edilirse uyarısız siteniz silinir!Çünkü size bedava bir site sunulabilmesi için bir şekilde servis ve alan sağlayıcıya gelir gelmesi gerekiyor. Haliyle bu gelirde reklamlardan sağlanıyor.Forumlarda reklamlarhakkında detaylı bir paylaşım yapılmış.Detaylı bilgiler http://www.bedava-sitem.com/forum/viewtopic.php?t=232921 ulaşabilirsiniz.
İsterseniz reklamları bir yıllığına kaldıra biliyorsunuz. Buna premium üyelik deniliyor.İlk kez bunu deneyecek olanlar için bir de kampanya var. Premium üyelik 29,90€ vererek reklamlardan kurtulabilirsiniz.
Merak edenler için link http://www.bedava-sitem.com/premium.php bilgi alabilirsiniz.
Bana sorarsanız hiç gereği yok.Çünkü burayı tercih edenler genelde kendisini geliştirmek için kullanıyor.Sonrasında 100TL gibi bir bütçe ile kendi sitelerini kuruyorlar. Bedava-sitem.com genelde dernek,köy,okul,blog ve oyun gibi site açmak isteyenler tarafından sıklıkla kullanılıyor.
Bedava sitem hangi durumlarda silinir?
Bir çok nedenle bedava siteniz silinebilir.Baştan bilmenizde fayda var.Sonra bütün emeklerinizin boşa gitmesini istemiyorsanız.Detaylar için http://www.bedava-sitem.com/forum/viewtopic.php?t=190804 tıklayınız.
Siteniz silinmiş ise support-tr@webme.com adresine konuyla ilgili mail atınız.Sitenizin neden silindiğini öğrendiğinizde tekrar mail atarak siteniz hangi durumda açılacağını Admin Tarık beyden rica etmenizi öneririm.Bunun için güzel ve açıklayıcı bir mail atmanız size olumlu bir dönüş şeklinde olacağını unutmayın.
Ve mail atmadan önce forumda benzer sorunlar yaşayanlar varmı diye küçük bir araştırma yapmanızda fayda var. En çok yapılan ve silinmeye neden olan şeyler ise şunlar:
- Şiddet, pornografi, uygunsuz içerik, Terör propagandası…
- Şifreli TV yayınlarının kodlarının paylaşılması
- Hakaret,yorumlara küfür yazmak, izinsiz içerik paylaşmak veya dowland yapılması…
- Siteyi com.net gibi sitelere yönlendirmek
- Reklamları kaldırmak,görünmez yapmak…
- Forumda sürekli başlık açmak, forumda konu kurallarına uymamak
- Siteyi heklenmiş süsü vermek
- Sahte hit kazanmak için iframe kodlarını kullanmak…
Bedava site açarken Alan Adında dikkat edilecekler
Yukarıdaki şeylere dikkat ettiğiniz sürece siteniz silinmez.Gelelim sitenizin ismini verirken dikkat edilecek şeyler. Herşeyden önce Türkçe i,ü,ö,ş,ğ gibi karakterden oluşan isimler kullanmamaya özen gösteriniz.Özellikle url kısmının düzgün görünmesine özen gösterin.
Örneğin:
iletişim yerine iletisim
Ziyaretçi Defteri yerine Ziyaretci defteri
Ana sayfaya dön yerine Ana sayfaya git (don)
Sayaç yerine Sayac
Bu tür şeylere dikkat etmenizde fayda var.Bedava sitenizi açıldıktan sonra hemen Ayarlar kısmında yapmanız gereken bir kaç şey var. http://www.bedava-sitem.com/editdata.php tıklayın.
Genel Ayarlar kısmında sitenizin başlığını siteniz için slogan yazın örneğin ben isacoturBlog yazdım.
Hemen 5 sıradaki başlıkta profil resmi kısmına resim ekleyin.
6. sırada bulunan profil bilgileri kısmında bulunan forum imzası doldurun.Bunun için yatay bir baner kullanmalısınız.Baneri forumdaki grafiklere ücretsiz yaptırabilirsiniz.Linki http://www.bedava-sitem.com/forum/viewtopic.php?t=235618
Ve resmi eklerken diğerleri gibi değil BB kodlama ile eklemelisiniz. örneğin [url=http://isacotur.tr.gg/[img]//img.webme.com/pic/i/isacotur/isacotur_forum_imza.png[/img][/url] şeklinde olmalı. BB forum kodları için bir makale yazmıştım.
Ayrıca forum imzası baneriniz hazır oluncaya kadar Bedava sitemin kendi oluşturduğu sayaç kodu forum imzası olarak kullanabilirsiniz. Yapmanız gereken şey çok basit.Aşağıda koyu renkli yere kendi sitenizin adıyla değiştirin. https://isacoturoglu.com.tr/code/forum-kodlari-nelerdir.html
[url=http://isacotur.tr.gg/][img]http://isacotur.tr.gg/sig.png[/img][/url]
Sayacın görünümü aşağıdaki gibidir.
Yine de ben yukarıdaki sayacı tutarlı bulamıyorum.Bundan hariç 3 tane daha sayaç kullanıyorum.
Bedava-sitem de hangi ektraları mutlaka kullanmalıyız?
İletişim Formu:
Ziyaretçilerden gelecek sorular için mutlaka bu özellik aktif edilmedir.Bu bölüme yazılan yazılar otomatik olarak size mail olarak gönderiliyor.Bu özellikte e-mail alanını aktif etmelisiniz ki karşı tarafa dönüş sağlayabilesiniz. Örnek olarak bizim gibi yapabilirsiniz. http://isacotur.tr.gg/iletisim.htm Ve url kısmına iletişim yerine iletisim yazmanız gerektiğini birkez daha hatırlatırım.
Yorum Ekle:
Her sayfaya yorum yapılabilmesi için bu özelliğin de açık olması gerekmektedir.
Ayrıca yorum kısımda resim görünmesini isterseniz eğer Tasarım ayarları kısmındaki hazır kodun içine head kodundan önce bunu eklemeniz yeterlidir
#kommentartext { background-image:url(RESİM URL EKLE) ; }
</style> </head>
Ziyaretçi Defteri:
Sitenizi ziyaret edenlerin bıraktığı notlar sitenize değer kattığı gibi ayrıca birer backlink özelliği sağlıyor.Sizlerde başka sitelerin ziyaretçi defterlerine yorum yazarak ziyaretçi kazanabilirsiniz.
Ziyaretçi yerine Ziyaretci defteri yazın.
Örneğin http://isacotur.tr.gg/Ziyaretci-Defteri.htm sayfamızı kontrol ediniz
Forum imzası:
Yukarıda bahsettiğim sayaçı elde etmek için bu ektrayı aktif etmeniz gerekmektedir.Bu özellik sayesinde Bedava-sitem forumundan çok sayıda ziyaretçi çekebilirsiniz.Bende bu özellik sayesinde ciddi miktarda ziyaretçi çektiğimi söylemeden geçemeyeceğim. %32 civarında Bedava-sitem formundan %32 civarında Linkedin de yazdığım makalelerden ziyaretçi çekmişim. Sitemde bulunan reali.st sayaçdan sizde görebilirsiniz.
Head kodu:
Bu kısım sayesinde arama motorlarıdan (google ve yandex) elde ettiğiniz doğrulama kontak kodunu ekleyerek sitenizi arama motorlarına sitenizi doğrulata bilirsiniz. Bence mutlaka aktif olması gereken bir özellik.
Meta Tagler:
mega taglar sayesinde sitenizdeki bilgileri bir nevi arama motorlarına iletir.Yani yukarıda head işlemini yaparken bunu da halletmenizde fayda var.
404 Hata Sayfası:
Benim gibi içeriği çok olan sayfalar için mutlaka olması gereken bir özellik.Ayrıca ziyaretçilerinevermiş olduğunuz değeri gösteren bir ayrıntıdır.Mesela bizim sitemizde daha önceden silinen bir link arama motorlarının hafızasında silinmediği için haliyle ziyaretçi buraya tıkladığında içerik yerine bu uyarı çıkacak.Ve görsele tıklandığında ziyaretçiyi ana sayfaya yönlendirmeyiunutmayın.Amacınız daha fazla sayfa ziyaret ettirmekse bu özellik mutlaka olmalı.
Örnek olarak tıklayın isacotur.tr.gg/404-Hata-Sayfasi-Eklemek.htm
Abonemiz Olun (e-posta aboneliği)
Siteniz beğen ziyaretçileri tekrardan geri dönüş yaparak trafik sağlaması için güzel bir özellik.İçeriklerinize güveniyorsanız abone sayınız gün geçtikçe artırabilirsiniz.Kişi e-posta adresini girip sonra işlemi e-posta hesabından onayladıktan sonra işlem tamamlanıyor.Yanlış ve hatalı e-posta adreslerini de kabul etmiyor.Biz sitemizde bu özelliği severek kullanıyoruz.Sizde bizim e-posta ile abonemiz olun içeriklerimiz eklendikçe sizi de bilgilendirelim.Bu konuda detaylı bir yazımız var okumak için tıklayın isacotur.tr.gg/E-Posta-Aboneligi.htm
Arka plan müziği:
Site için güzel özellik ama noksanları olduğu için tavsiye etmiyeceğim
Bedava site kurmak isteyenler için faydalı bir yazı