Kış aylarında bolca yazlık domatesten yapılan menemene hasret kalıyorum diyenler özel yazımızı hoş geldiniz. Kışlık menemen yaparken püf noktalarını bu yazımızda bulabilirsiniz.
Kışlık Konserve Menemen Nasıl Yapılır?
Kışlık konserve menemen yapımı için genellikle sera domatesi yerine tarlada yetişen ve güneş ışığında kızarmış domatesleri tercih etmelisiniz, çünkü güneşten aldığı D vitaminiyle kırmızı rengini almasını sağlar.
Kışlık Konserve Menemen Püf Noktaları
- Domatesi satıcıdan alırken çok fazla güneş ışığına kalmayanından alın, çünkü sıcakta domatesin içi pişer ve bozulma süreci başlar.
- Eğer emin olamıyorsanız kışlık menemenleri tek seferde alınan domatesten değil parça parça farklı tarihlerde alarak yapın ki bozulursa hepsi çöpe gitmemiş olur.
- Konserve kapakları mutlaka sıfır olmalı eski kapak kullanmayın, zaten çok da pahalı değil.
- Tencerede kaynayan menemenleri sıcak sıcak kavanozlara (kavanozlarda sıcak sudan alarak) doldurun.
- Eğer evinizde zeytinyağı çoksa kavanozların üst kısmına zeytinyağı ekleyip sonra kapakları kapatın.
- Menemen kavanozlarını en az 1 gece test şekilde serin ve güneş almayan bir yerde bekletin, sonra kışa kadar saklayacağınız güneş ışığı almayan bölümde saklayın.
- Menemen kavanozlarını kışın açtıktan sonra buzdolabında 2 gün içinde tüketiniz.
Kışlık Menemen Konservesi Nasıl Yapılır?
Menemen Yaparken Domatesin Kabuğu Soyulur Mu?
Kışlık menemen yaparken domates kabuğunu genellikle soyuyorlar ama Dr. Yavuz Dizdar domatesin kabuğunun soyulmadan doğranması gerektiğini belirtiyor. Domatesin kabuğu bağışıklık sistemimizin florası için gerekli emzimler bulundurduğu için menemen yaparken domatesi kabuklu olarak doğrayın.
Menemen Yaparken Domates Rendelenir Mi?
Menemen yaparken domates rendeleye bilirsiniz, hatta mutfak robotundan ince olarak çekebilirsiniz, böylece domatesin kabuklarından kurtulmuş olursunuz.
Kışlık Konserve Menemen Nasıl Yapılır?
Öncelikle domateslerimizi güzelce yıkayın (bazıları sirkeli suda bekletiyor)
İlk olarak biberleri yıkayıp doğrayarak işe başlayabilirsiniz.
Sonra domatesleri doğrayın ve büyükçe bir kapta biriktirin eğer mutfak robotu varsa incecik kıyın.
Büyükçe bir tencereye sıvı yağ koyun ve biberleri burada sote yapar gibi kavurun, biberler ölmeye başlayınca üzerine doğradığınız domatesleri dökün.
Domatesler tencere de suyunu çekene kadar kaynatın ve almaya yakın üzerine kaya tuzu ekleyip karıştırın.
Kavanozları ve kapaklarını menemenleri doldurmadan önce 1/2 dak sıcak su da bekletin ve menemenleri öyle doldurun ve kapaklarını sıkıca kapatın.
Menemen kavanozlarını serin güneş görmeyen bir yerde bir gece ters şekilde bekletin
Ertesi gün, kavanozları kış boyunca saklayacağınız yere dizin, ve kavanoz kapaklarını iyi kapattıysanız içine doğru eğimli olur, gözünüzle bunu rahatlıkla anlayabilirsiniz.
Menemen kavanozlarının altına minik mutfak havlularından koyun ve arada bir bozulan kapağından kaçıran var mı kontrol edebilirsiniz. Sizin önerileriniz varsa aşağıya yorum bırakmanızı rica ederim.
Bamya Tohumunun Faydaları Nelerdir?
https://isacoturoglu.com.tr/yorum/bamya-tohumunun-faydalari.html
Bal Koleksiyoneri Atilla Yusuf Özcan Kimdir?
https://isacoturoglu.com.tr/genel/bal/bal-koleksiyoneri-atilla-yusuf-ozcan-kimdir.html
TEŞEKKÜRLER