Dondurma ve Tatlı festivalinde karşılaştığım genç yeteneklerden olan Chef Mustafa Kemal, ileride çok ama çok ismini duyacağınız bir Chef olarak ekranlarda bolca karşınıza çıkabilir, bizden şimdiden söylemesi…
Chef Mustafa Kemal Kimdir?
Adı Mustafa Kemal Erhoylu olup Gaziantepli şef, kaderin bir cilvesi olacak ki, Etli ekmek diyarı olarak anılan ilimiz Konya’da ününü duyurmuştur.Chef Mustafa Kemal’in ünlü olmasında büyük katkısı olan katmeri ilginç bir şekilde yorumlayıp patentini alan kişidir.Memleketi olan Gaziantep’in ünlü tatlısı katmeri zenginleştirerek patentini aldığı “Antep bombası”, görselliği ve lezzeti ile hem göze hem de mideye hitap ediyor. Antep fıstığı, kaymağı, balı ve dondurmasıyla damaklarda unutulmayacak bir lezzet bırakan “Antep bombası” tatlıseverlerden yoğun ilgi görüyor.
Daha önce Gaziantep’te yaşayan Mustafa Kemal Erhoylu, bir yıl önce arkadaşının iş yerinde danışmanlık yapmak üzere Konya’ya geldikten sonra burada kalmaya karar vermiş.Son zamanlarda, Konya’daki kendi adını taşıyan Chef Mustafa Kemal, Gazianteplim Katmer& Künefe yemeye gelen ünlülere yaptığı jestlerle bir çok tv ünlüsü, oyuncu, şarkıcının, Konya’ya geldiğinde uğramadan ayrılmadıkları mekanlar arasında gösterilir olmuş.
2019 Ankara Dondurma ve Tatlı festivalinde karşılaştımızda kendisiyle kısa bir röportaj yaptık ve videoyu yükledik ve biraz araştırınca ne kadar çok ünlü olduğunu sonradan öğrenmiş olduk.
Chef Mustafa Kemal Ankara Dondurma ve Tatlı Festivalinde
Mesleğe 13 yaşında başlayan, 26 yaşımda ‘Uluslararası Pastane Şefi’ unvanı alan ve 34 yaşındaki Erhoylu, Gaziantep’in ünlü tatlısı katmeri zenginleştirip kendi ifadesiyle “yeni bir tatlı icat ederek” patentini almış. Erhoylu, katmerin özel kaymak, fıstık, fıstık ezmesi ve bal ile zenginleştirilmiş hali olan bu yeni tatlıya “Antep bombası” adını vermiş.
Antep Bombası Tatlısı Nasıl Yapılır?
“Antep Bombası” Hazırlama ve pişme süresi 20 dakika sürüyor. 15 dakika hazırlama, 5 dakika pişme süresi var. Piştikten sonra da 10 dakikada yeniyor, bitiyor. Genellikle 3 kişilik yapıyor, 3 kişi için ortalama fiyatı 100 lira. Porsiyon fiyatı 35 lira. Ayrıca yanında süt, meyve, fıstık, sınırsız çay ikram ediliyormuş.
Gazianteplim Katmer& Künefe Adres ve İletişim
Şeker Mah. Şefikcan Cad. No: 75/A Selçuklu-Konya (Konya Novotel Bitişiğinde)
✔️ facebook.com/antepkatmerkunefe
✔️ instagram.com/chefmustafakemalofficial/
☎️ Telefon (0332) 291 00 91
2.DONDURMA VE TATLI FESTİVALİ ANKARA 2019
2.Dondurma ve Tatlı Festivali 26-29 Eylül 2019 tarihleri arasında Altınpark Expo fuar alanında gerçekleşecek olup girişler bu yıl ücretsiz olacak. https://isacoturoglu.com.tr/akm-fuar/2-dondurma-ve-tatli-festivali-ankara-2019.html
MARAŞ DONDURMASI ANKARA’YI SALLADI
2017’de 2. gerçekleşen Kahramanmaraş İl Tanıtım Günlerinde en çok dikkat çeken ve ünü ülke sınırlarını aşan maraş dondurmasına büyük ilgi vardı.Hem Kahramanmaraş Günlerini gezdik, hem de orjinal maraş dondurması hakkında uzmanından bilgiler aldık… https://isacoturoglu.com.tr/yorum/maras-dondurmasi-ankarayi-salladi.html
Hediye Marfedo Dondurma Geldi
https://isacoturoglu.com.tr/yorum/hediye-marfedo-dondurma-geldi.html
Merhaba! Size en iyisini diliyorum. Bu fuardaydım ama ne yazık ki broşürleri ve iletişim bilgilerini kaybettim. Videonuzu gördüm, fırsatınız varsa…