1.Uluslararası Ekmek Festivali Ankara
Uluslararası Ekmek Festivalii 13- 15 Ekim 2017 tarihleri arasında Ankara Cermodern’de (Adliye Otopark Yanı / Sıhhiye) ziyaretçilere ev sahipliği yapacak. Almanya, Arjantin, Fas, Güney Afrika, İtalya, Ukrayna ve daha birçok ülkenin katılımı ile gerçekleşecek Festival birbirinden ünlü misafirleri ağırladı.
Uluslararası Ekmek Festivali Etkinlikleri Nelerdir?
Ünlü diyetisyenler ekmekle ilgili doğru bilinen tüm yanlışları konuşacak. Ünlü gurmeler ve ünlü blogerler ekmek festivalinde takipçileriyle bir arada olurken festivalde yer alacak şefler Türk mutfağının yanı sıra uluslararası mutfakların da tariflerini ziyaretçiler ile paylaşacak. Ru-An Fuarcılık tarafından gerçekleştirilecek Uluslararası Ekmek Festivali’ne 75 bin üzerinde katılımcı bekleniyor.Festival, Cermodern de (Adliye Otoparkı yanı / Sıhhıye) 13-15 Ekim 2017 tarihlerinde ziyaretçileri ile buluştu ve bizde gidemeyenler için festivalin nabzını tuttuk.
Uluslararası Ekmek Festivali Etkinlik Takvimi
Uluslararası Ekmek Festivali 13- 15 Ekim 2017 tarihleri arasında Ankara Cermodern’de gerçekleşecek olup etkinlik takvimi şu şekildedir.Aşağıdaki çizelgede gün içinde hangi saatte hangi stantta etkinlik olduğunu bulabilirsiniz.
Mustafa Afacan ile Anadolu Siyez Buğdayı Tohumu her gün 16:00-16:30 saatlerinde…
Yeşim Akkaya ile bayat ekmek ile neler yapılmaz ki önerileri…
Şef Hazer Amani ile Ekmek yapmak…
Zülfikar Sayın ile Ekmek ve Sanat Söyleşisi…
Turgay Şaral ile Gluten Gerçeği Söyleşisi..
Zeki Açıkgöz Muftakta…
Ekmek ve Sağlık konulu panel…
Prof.Dr.Ayhan Temiz ile Ekşi Maya Mucizesi söyleşi…
Diyetisyen Elvan Odabaşı ile sağlıklı beslenmede ekmek söyleşi…
Dr.Sachihiro Omura ile bir ekmek mucizesi Hititler söyleşisi…
Uluslararası ekmek konulu panel…
Dr.Hüsrev Turnagöl ile sporcu beslenmesi konulu söyleşi…
Çocuk Diyetisyeni Hatice Karslıoğlu…
Asuman Kerkez ile Anneannemin tenceresinden ekmek lezzetleri..
Uluslararası Ekmek Festivalinde çok sayıda workshop şeklinde etkinlikler düzenlenecektir.
Cer Modern Fuar Giriş Ücreti Nedir?
Cer Modern fuar giriş ücreti kişi başı 5₺ dir….
Not: Fuar ücreti girişte ödeniyor ve makbuz veriliyor.Önceden online ödeme seçeneği yok.
Uluslararası Ekmek Festivali Sizler İçin Gezdik
Bu video yaklaşık 30dk olup aşağıya firmaları ekleyerek ve diğer internet sitelerinden de alıntı yaparak yer vereceğim.Bu video çok uzun diyenler için videoyu bölümlere ayırarak aşağıda detaylara yer vereceğim.
Somuncubaba Uluslararası Ekmek Festivalinde
Aksaray’ın meşhur Somuncu Baba Ekmeği Uluslararası Ekmek Festivalinde belli bir ağırlığı olan standlardan birisiydi.Ekmekleri ateşsiz fırında 4 saatte fındık kabukları atılarak ağır ağır pişiriliyor ve raf ömrü de uzun oluyor.Biz standı gezerken bi kalabalık vardı, birisi Somuncu Baba kostümü giymiş diğeri ise beyaz aşçı önlüğü giymiş ve fotoğraf çektiriyorlardı.Akşam haberlerde görünce anladım ki beyaz önlük giyen Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann’mış.
Aksaray’ın meşhur Somuncu Baba Ekmeği Uluslararası Ekmek Festivalinde belli bir ağırlığı olan stantlardan birisiydi.Ekmekleri ateşsiz fırında 4 saatte fındık kabukları atılarak ağır ağır pişiriliyor ve raf ömrü de uzun oluyor.Biz standı gezerken bi kalabalık vardı, birisi Somuncu Baba kostümü giymiş diğeri ise beyaz aşçı önlüğü giymiş ve fotoğraf çektiriyorlardı.Akşam haberlerde görünce anladım ki beyaz önlük giyen Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann’mış.
Beypazarı Belediyesi Uluslararası Ekmek Festivalinde
Beypazarı Belediyesi Uluslararası Ekmek Festivalinde yoğun ilgi gören stantlardan bir diğeriydi diyebilirim. Ayrıca Ankara Tarım İl Müdürlüğü de ayrı bir stant açarak Ankara’nın (Beypazarı’nın) ekmek kültürü hakkında bilgiler veriyordu. Beypazarı Belediyesi Uluslararası Ekmek Festivalinde yoğun ilgi gören standlardan birisiydi.Özellikle Beypazarı kurusu ilgi odağı oldu. Belediye standında ürünlerin çok hesaplı oluşu gözümüzden kaçmadı.
Beypazarı Belediyesi standından yoğurtlu ekmek aldık, pide şeklinde görüntüsü olan, içinde yoğurt veya lor peyniri gibi bir şey vardı, ve otlu bir karışımdı. Tadı ise fena değildi, denenmesi gereken değişik bir lezzet.
Öz günaydın Fırın Uluslararası Ekmek Festivalinde
Özgünaydın Fırın standında ekmeğin için de FIRAT yazısı görünce meraklı bir şekilde sormaya başladık ve keyifli bir sohbet oldu.İşte o çok özel röportajımızla sizleri baş başa bırakıyorum.
Özgünaydın Fırın Ekmek Festivaline Özel İsim Yazdı
Özgünaydın Fırın Uluslararası Ekmek Festivalinde
Vakfıkebir Ekmek Uluslararası Ekmek Festivalinde
Türkiye’nin en çok bilinen ekmek türü sanırım Trabzon Vakfıkebir Ekmeği olsa gerek.Vakfıkebir ekmeğini bu kadar çok bilindiği için fuarda da haliyle ilgilenen çok oluyor. Detaylar için tıklayın. Vakfıkebir ekmeği bu bölümde teşhir amaçlı sergilenirken, satın almak isteyenler için fuar alanından sahne platformunun sağında Trabzon yöresel ürünleri satış standından alınabiliyor. Sadece ekmek satılmıyor, Vakfıkebir Tereyağı gibi süt ve süt ürünleri de satışı yapılıyor. Sizlere tavsiyem özellikle tereyağı alacaksanız tadarak alın, sonra memnuniyetsizlik olmasın.
Vakfıkebir Ekmek Uluslararası Ekmek Festivalinde
Bonelli’den Uluslararası Ekmek Festivaline Özel İndirim
Festivalde Somuncu Baba standının tam karşısında yer alan Bonelli standında keyifli ve uzun bir röportaj gerçekleştirdim.Tanıtım amacıyla ekşi mayalı ekmeğin festivala özel 2,5₺ satıldığını öğrendim, çekim sonrası ekmek almaya geldik ve hediye ekmek verdiler…İşte uzunca anlattım bir yazı olup fermentasyon ve probiyotikler konularına da kısa kısa girdiğim o yazımız aşağıdaki linke tıklayarak ulaşmak okumanızı öneririm.
Bonelli standında bilgi aldığımız ekşi maya ile yapılan ekmek, teknolojinin son harikası makinalar kullanılarak el değmeden üretilmeye başlanmış. Normal şartlarda bu tür ekşi mayalı ekmekler genel olarak el işçiliği ile üretiliyor. Hem ekmeğin geleneksel lezzetini korumak hem de teknoloji ile el değirmende üretildiği için büyük bir alkışı hak eden bir ürün olduğunu sanırım söylememe gerek yok.
Raf ömrü 3 gün olan ekşi mayalı ekmek, buzdolabında +4 kısmında 1 hafta saklanabilirken buzlukta ise bu süre daha da uzuyor.
Buğdaylar taş değirmende çekilerek öğütülüyor, içine herhangi bir katkı maddesi ilave edilmiyormuş. Bu da önemli bir ayrıntı olduğunu hatırlatmak da fayda var. Marketten alınan ekmeklerin içinde birçok katkı maddesi tartışıla dursun, çocukluğumuzdaki gibi (sizi bilemem kendimden söz ediyorum) geleneksel yöntemlerle öğütmek (içindeki kepekleriyle beraber) ve ekşi maya ile yoğuruluyor. Hemen kısa bir hatırlatmada bulunalım, ekşi maya aynı zamanda bir fermantasyon (mayalanma süreci) olup yararlı bakteriler yani probiyotikler konusuna giriyor.
Probiyorikler, prebiyotikler ve fermente gıdalar denilince kafanızda şimşekler çakmıştır, hatta bunları Dr. Yavuz Dizdar hocadan son zamanlarda katıldığı bir çok tv kanalındaki sohbetinde işitmiş olmalısınız. Kim bu Yavuz Dizdar diye merak edenler için aşağıda hemen bir resmini ve krişeleşmiş ünlü sözünü ekliyorum 🙂
Evet yukarıdaki fotografda gördüğünüz Dr. Yavuz Dizdar hocamızın sayesinde beynimiz çöl olmaktan son anda kurtuldu diyen kaç kişiyiz, aşağıya yorum yazmayı unutmayın. Probiyotiklerle ilgili örnekler verecek olursak, ev yapımı turşu ve turşu suyu, ev yapımı yoğurt, ev yapımı tarhana veya yaş tarhana diyebilirim.
Bonelli ürünlerini tüm Çağdaş marketlerden satın alabilirsiniz. Ekmek festivale özel ürün tanıtım amacıyla 2,5₺ den satılıyor. Ekmek festivaline gidemeyenler olabilir, denemek amacıyla maketten alabilirsiniz.
Ekmek festivalde çektiğim videonun nerede yayınlanacağını sordular, bende kişisel bloğumda yayınlayacağımı ve siteme ekleyeceğimi belirttim. Video çekimleri bitip alışveriş için tekrar standa geldik ve ekmeklerden alacaktım, fakat görevli arkadaşlar ücretsiz olarak deneyimlememiz için bize ekşi mayalı ekmek ile kepek ekmeği hediye ettiler, kendilerine buradan bir kez daha teşekkür ediyorum.
Mayaköy Ekmeği Uluslararası Ekmek Festivalinde
Mayaköy Ekmeği festival alanın iç bölümünde ve sahnenin tam karşındaydı.İç bölümdeki statları gezerken mutlaka önünden geçmişsinizdir. Yerleşim olarak stratejik bir noktadadaydı, bu yüzden stanttaki kalabalık hiç bitmiyordu. Çok kalabalık olduğu için ve fazla zamanım olmadığından ürünlerden bazılarının olduğu kısa bir video çektim.
Mayaköy Ekmeği standında siyez unundan yapılan ekmeklerde yer alıyordu, sonradan fark ettik.
Mayaköy Ekmeği Uluslararası Ekmek Festivalinde
Almanya Büyükelçiliği Uluslararası Ekmek Festivalinde
Almanya Büyükelçiliği standında fazla bi şey kalmamış sadece limonlu kek vardı.
Arjantin Büyükelçiliği Uluslararası Ekmek Festivalinde
Arjantin Büyükelçiliği standında ekmek tatlısı vardı bir parça tattım.Sonra bilgi almak için biraz sordum, tabi görevlinin yardımı sayesinde çeviri yapılarak ekmek tatlısının nasıl yapıldığını öğrendik.Ekmek tatlısını yapan kişi Arjantin Büyükelçisinin eşi Karolina hanım olduğunu öğrendim. Arjantin Büyükelçisi Julian Luis Tettamanti Ve Eşi Carolina Espinosa festivale katıldı, Carolina Espinosa kendinin hazırlamış olduğu Argentinean Bread Pudding yani Budin De Pan ziyaretçilere ikram ettiler.
Kuveyt Büyükelçiliği Uluslararası Ekmek Festivalinde
Kuveyt Büyükelçiliği standında zahterli ekmek ve yöresel bir çay vardı.Çayın tadını beğenmedim, zaten orda da söyledim.Zahterin faydalarını araştırmanızda fayda var.
Fas Büyükelçiliği Uluslararası Ekmek Festivalinde
Fas Büyükelçiliği standında kuskus ikram ediliyordu, yetişemedik biz geldik kuskus bitti.Yeşil çay vardı, içine nane konuluyor, Fas’da çok popüler bir içecektir.Ekmeğe dair bir şey görmedim, yetişemediğim için olabilir.
Bosna Hersek Büyükelçiliği Uluslararası Ekmek Festivalinde
Bosna Hersek Büyükelçiliğinde birbirinden güzel unlu kurabiyeler vardı.
Gıda Vizyon TV Uluslararası Ekmek Festivalinde
Gıda Vizyon Tv Uluslararası Ekmek Festivaline ciddi anlamda medya desteği veren bir kurum olduğunu belirtmek gerekir.Youtube da festival hakkında detaylı bilgiler paylaştı.Ekmek festivali boyunca da çeşitli röportajlar ile geniş kitlelere festival coşkusunu aktardı.
Turkish Culinary Academy Uluslararası Ekmek Festivalinde
TCA akademi profesyonel aşçılık eğitimi vermekte olup videodan detaylara ulaşabilirsiniz.
Yepaş Ekmek Uluslararası Ekmek Festivalinde
Yepaş Ekmeğin standında bulunan devasa ekmek haber kanallarında yer aldı.Adı Banina Ekmek diye geçiyor ağırlığı 50kg olup 50 yıl ömrü bulunuyormuş.
Altındağ Belediyesi Uluslararası Ekmek Festivalinde
Altındağ Belediyesinin Ankara’da en çok dikkatleri üzerine çekmeyi başaran projelerinden birisi olan Altınköy, Ekmek Festivalinde görmek beni mutlu etti.Ekmeğini tattık kardeşim de beğendi, unu kek yapımı için alacaktık fakat bu undan sadece ekmek olur dedikleri için almadık, almak isteyenlere tavsiye ederim taş değirmende üğütülüyor. Altındağ Belediyesi standında bolca broşür ve afiş aldım.
Ankara Halk Ekmek Uluslararası Ekmek Festivalinde
Ankara Halk Ekmek standı ürün çeşitliliği bakımından en zengin stant olduğunu belirtmek isterim, bu kadar çok ürünü olduğunu bilmiyordum, Ekmek Festivali olmasa haberimiz olmayacaktı.
Mauri Maya Sanayi Ekmek Festivalinde
KİBEM Mutfak Uluslararası Ekmek Festivalinde
Ekşi Maya Uluslararası Ekmek Festivalinde
Başkent Fırın Makine Uluslararası Ekmek Festivalinde
Fuar alanın girişinde haşhaşlı simit tattık, gerçekten çok nefis bir tadı vardı.
Nuh’un Ankara Makarnası Ekmek Festivalinin 2. günü mobil aracıyla festivale katılmış.Biz ilk gün gittiğimiz için görmemiştim, paylaşımlardan buldum siteye ekledim.
Sayfa altına sitemizdeki yazımız hakkında düşüncelerini yazmanızı rica ediyorum ve 2.Ekmek Festivali için önerileri de belirtebilirsiniz.
2.Uluslararası Ekmek Festivali 2018 Cer Modern Ankara
https://isacoturoglu.com.tr/akm-fuar/2-uluslararasi-ekmek-festivali-2018-cer-modern-ankara.html
https://isacoturoglu.com.tr/yorum/cennette-ilk-sofra-kitabini-bilge-kadin-mine-ataman-yazdi.html
Uluslararası 2.Ekmek Festivali Basın Toplantısı Yapıldı
https://isacoturoglu.com.tr/akm-fuar/uluslararasi-2-ekmek-festivali-basin-toplantisi-yapildi.html
Harika bir ekmek festivali olmuş paylaşım için tşkler
Çok güzel olmuş gelecek yıl gitmeyi düşünüyorum ekmek festivaline