Başkent'te Hatay Günleri 2017

Başkent’te Hatay Günleri 2017

Bu yıl Başkent’te 6 kez Hatay Günleri ile buluşmanın heyecanı yaşanacak.Geçen ay İstanbul Maltepe sahilde 04-08 Ekim 2017 tarihleri arasında düzenlenen Hatay Günleri bir ay gibi kısa bir sürenin ardından Ankaralılarla buluştu.Bizlerde Hatay Günlerini merakla ve sabırsızlıkla bekliyorduk ve fuarın ilk günü (Çarşamba) öğleden sonra gittik gezdik video çektik ve şimdi sizlerle paylaşıyoruz.

Başkent’te Hatay Günleri 2016

Geçen yıl düzenlenen Başkent’te  Hatay Günlerine katılmıştım ve gayet yoğun ve güzel bir fuardı. Merak edenler 2016 Hatay Günlerine şu linke tıklayarak ulaşabilirler.
 http://isacoturoglu.com.tr/akm-fuar/baskentte-hatay-gunleri-2016.html

Elite Medya Organizasyon

Hatay Günleri Fuar Organizatörü Kim?

Ankara Akm’de gerçekleşecek olan Hatay Günlerini organize eden firma Elite Medya Organizasyon olup yetkili olarak Kamile Yurtseven Hanım ilgileniyormuş.
Telefon: 0326 216 00 36 // Cep: 0542 419 9036
Mail: elitemedyaorganizasyon@gmail.com

Hatay Günleri Etkinlik Takvimi

BAŞKENT’TE HATAY GÜNLERİ 2017

Hatay Günleri için 3 tane çadırı birleştirerek devasal bir alan oluşturulduğu ilk gözüme çarpan detaydı.Bir tarafta köfte, kağıt kebap ve döner gibi et türü ürünler sergilenirken diğer bölümde Hatay’ın meşhur künefeleri yer alıyordu.İşte o ilk izlenimlerimiz 🙂
Elite fuarcılık Hatay Günleri için katılan görevlilere ve esnaflara tişört bastırmış, gayet yerinde bir uygulama olmuş ve bizden +1 puan aldığını belirtmek isterim.

En İyi Lezzet Ödüllü “Asi Künefe” Hatay Günlerinde

Bu yıl ilk defa düzenlenen ve internet üzerinden oylarla belirlenen en lezzetli künefe seçilen çiçeği burnunda olan Asi Künefeyi tebrik ediyoruz ve firma hakkında özel bir röportaj yaptık aşağıda videosunu izleyebilirsiniz. Not: Yarışmayı düzenleyen kurum TÜRES (Tüm Restoranlar Lokantalar Ve Tedarikçiler Derneği)

Hatay Lezzetleri Çadırı

“Hatay Lezzetleri Çadırı” Başkent’te Hatay Günlerinde (1.Bölüm)

Hatay Günlerinde çadır bölümü çok güzel bir detay dikkatimi çekti.Közde pişen yemeklerin dumanının çıkabilmesi için çadırda doğal bir havalandırma alanları oluşturulmuş.Sadece bu sorunun giderilmesi bile organizasyonun başarısını gösteren önemli bir kriter olduğunu hatırlatmak isterim.Hatay Mutfağı çok zengin olduğu için yiyecek çeşidi bakımından adeta bir festival havasında geçtiğini belirtmek gerek.Hatta Ankaralılar Hatay Günlerini her yıl iple çekiyorlar diyebilirim. Kısaca Hatay yemeklerinin fiyatlarını söyleyecek olursak;

Dürüm 15₺   İçli köfte 4₺   Biberli Ekmek 4₺  Saç Kavurma 25₺   Kağıt Kebap 20₺  Kabak Borani 10₺ Ispanak Borani 10₺   Tirit Pilavı 10₺  Tandırda Ekmek 4₺  Künefe porsiyonu 10₺ şeklinde…

Geçen yıl Hatay Günlerinde künefe 8₺ idi bu yıl zam yapmışlar,bakalım gelecek yıl künefe fiyatı ne olacak merakla bekliyoruz.

Hatay Günlerine Katılan Künefe Markaları

Hatay Günlerine katılan künefe markalarını kısaca sıralayarak sizlerle tanıştırmak isterim.

Hatay Ferah Künefe
Hatay Ferah Künefe Hatay Ferah Künefe

Künefeci Hasan Masat
Künefeci Hasan Masat Künefeci Hasan Masat

Altın Künefeci

Antakya Künefecisi (ilk marka tescilli künefeci)
Antakya Künefecisi Antakya Künefecisi

Hatay ASİ Künefeleri (Lezzet Ödüllü)
Hatay ASİ Künefeleri
Hatay ASİ Künefeleri Hatay ASİ Künefeleri

Hatay Yöresel Ürünler Çadırı

Hatay Yöresel Ürünler Çadırı

Hatay Yöresel Ürünler Çadırında bir çok ürün bulabilirsiniz.Hatay Günlerinde karşılaştığımız yöresel ürünler ve kısa kısa fiyatları şu şekildedir.
Halhalı zeytini 20₺,
Nar ekşisi 25₺ Tereyağı 35₺
Yeni sezon zeytin yağı soğuk sıkım 20₺
Hatay Kırkhan doğal ürünler standı çok kalabalıktı, gittiğinizde bir göz atmanızda fayda var.
Tel peyniri , Tulum Peyniri, Valaş ve Yaprak peynirleri tek fiyat 25₺ satılıyor.Geçen yıl peynirler ortalama fuarda 20₺ den satılıyordu, bu yıl 5₺ zam yapılmış, Hatay Günlerinde indirimli ürün almaya gelecekler önce keselerini doldurup sonra gelmelerini önemle rica ediyorum.

Organizatör firmalar her konuyu çözüyor fakat şu tanıtılacak ürünleri bir türlü indirimli fiyattan satma olayını çözen organizasyona rastlamış değilim, adı üstünde tanıtım günü yerine satış günleri dememiz daha doğru olacağını düşünüyorum.En belirgin örneği olarak da geçen yıl tanesi 1₺ den satılan ceviz reçeli bu yıl %50 zamlanmış ve 1,5₺ cik oluvermiş, satış yapanlara sordum patrona sor dediler, patronlarının başı o kadar kalabalıktı ki yaklaşamadım.Aşağıda video da detaylıca izleyebilirsiniz.

Elmas Teyzenin standı hem çadırda hemde taş binada var, kendisi Hatay’da çok meşhurmuş taş binada çektiğim video içinde kendisiyle de tanıştık, merak edenler fuar analizi videosunun içinde bulabilirler.

Firik Antakya fuara özel canlı canlı değirmende biber çekiyor ve satıyor, geçen yıl sadece kırmızı biber çekiliyordu, bu yıl ise bu konsepti büyütüp geliştirerek gelmişler ve Hatay Günlerine renk ve değer katmışlar,kendilerini tebrik ediyorum.Çekilmiş biberler kırmızı veya yeşil satış fiyatı 35₺ biber salçası çekilmiş 20₺/kg fiyatı olup söylediklerine göre bir ilkmiş.
Yeni gördüğüm ürünler ise şunlar;
Zeytin salatası (konserve), Tuzlu yoğurt ilk defa duydum

Firik Yöresel Ürünler Hatay Günlerinde


Hançer Usta Şalgamları Hatay Günlerinde

Hançer Usta Şalgamları Hatay Günlerinde

Hançer Usta Şalgamları geçen yıl olduğu gibi yine aynı yerde ürünlerini tanıtmak ve satmak için gelmiş.35 yıldır şalgam ürettiğini ve çok iddialı olduğunu üzerine basa basa söylüyor.Ürünlerin fermente olup olmadığını sorduk, evet fermeteymiş ve ürün bozulmasına karşı 1 yıl garanti veriyor.Ürün fiyatları ise bağırdakta tadımlık almak isterseniz 2₺, 2 Litre 7,5₺ 5 Litre 15₺ satın alabilirsiniz.


Anıt Hatay Sofrası  Anıt Hatay Sofrası

Hatay Günleri Çadır

Hatay Günleri Fuar Analizi
Hatay Günleri Fuar Analizi

Taş bina içinde Hatay Günleri etkinliklerini kontrol ettiğimizde renkli ve dolu dolu bir alan karşımıza çıkıyor diyebilirim.Fazla zamanım olmadığı için iç bölümde düzenlenen etkinlikleri inceleme fırsatım olmadı.Bu bölümde sizlere fikir vermesi için kabaca bir video çektim yaklaşık 25 dak süren videoyu internete yüklemek baya zaman aldığı için kısa tutum ve kalitesini düşürdüm görüntü HD kalitesinde değildir, bulanıklıklar veya parlamalar bundan olduğunu belirtmek isterim. Hatay Günlerinde bir çok başarılı ve iddialı ürün görmek ve bulmak mümkün olduğu için hangisini ön plana çekeceğim de kararsız kaldığımı belirtmeliyim.

İki tane termal otel tanıtım amaçlı gelmiş olup bunlardan birisi Güngör Ottoman Palas Hatay’ın 5 yıldızlı  tek termal oteliymiş.Bu otelde konaklamak isteyenler 6 gece konakla şartıyla çift kişilik fiyat şeklinde kampanya yapmışlar ve tam pansiyon hizmeti veriliyor gecesi 375₺ olduğu belirtildi.Normal bir gece kalmak isteyenler 499₺ ücret ödüyormuş.Diğer termal otel iste Erzin İsos Termal Otel olarak geçiyor fakat fiyat ve bilgi için www.hattusa.com.tr sitesinden detaylara ulaşabilirsiniz.

Hatay Dörtyol İlk Kurşun Müzesi

Hatay Dörtyol İlk Kurşun Müzesi geçen yılki gibi aynı alanı tercih etmişler, kısa bir bilgi aldık.Herkes milli mücadele döneminde ilk kurşunun İzmir’de Hasan Tahsin tarafından atıldığı şeklinde biliyordu, Hatay Dörtyol’da atıldığı artık Genelkurmay belgele ile de onaylamış fuarda buna da yer verilmiş.Hatay Dörtyol İlk Kurşun Sergisi ile ilk kurşunun İzmir yerine Hatay’dan atıldığını artık geniş kitlelere başarılı bir şekilde duyurduğunu düşünüyorum.

Hatay Dörtyol Belediyesi standı yanında Hattena Sanat Atölyesinin standı vardı.dikkatimizi çektiği için biraz bilgi almaya çalıştım, tabi davul ve zurna sesleri arasında zar zor demek daha doğru olacaktır.Ağırlıklı olarak mozaik üzerine kabartma potreler  ve hediyelik eşyalar yapıldığı belirtiliyor.

Defne Koza Evi kursiyerler tarafından üretilen ipek dokuma şallar göz kamaştırıyordu.Şal satan diğer stand ise Büyükaşıklar İpekçilikdi.

Hatay Tuzlu Yoğurt

Altınözü Belediyesi
Hatay Günlerinde çok iddialı çıkış yapan ilçelerden birisi de Altınözü olup slogan olarak “Zeytinin Özü Altınözü” şeklinde başarılı bir çıkış yaptığı söyleyebiliriz.Fakat stanttaki ürünleri tadımlık olup satışının yapılmaması bende hayal kırıklığına neden oldu diyebilirim.Fuarların en büyük avantajı ürünü tatmak ve beğenilen ürünü alabilme fırsatı sunuyor, teşhir ürünü olması yarım bir tanıtım olmuş diyebiliriz veya havada kalmış bir satış da denebilir.

Hatay Arı Yetiştiricileri Birliği

Hatay Arı Yetiştiricileri Birliği geçen yıl olduğu gibi bu yılda fuardaki yerini almış olarak bulduk.Bal fiyatları süzme bal 50₺ ve ismini ilk defa duyduğum eşek dikeni bal 100₺ satışı yapılıyor.Hay-Bir 1000 tane üyesi bulunuyormuş.

Erzin Belediyesi standında bolca mandalina var fakat teşhir amaçlı sergileniyormuş.Eğer pazar günü giderseniz muhtemelen fuar bitimine doğru mandalinaları dağıtacaklarmış, tabi kalır mı bilemiyorum 🙂


ANKARA AKM FUAR TANITIM GÜNLERİ 2016

ANKARA AKM FUAR TANITIM GÜNLERİ 2017

2017 yılında Ankara Akm Fuar alanında hangi fuarlar oldu? Sorunun cevabını merak edenler tıklasın.
http://isacoturoglu.com.tr/akm-fuar/ankara-akm-fuar.html