2.Armasad Arıcılık Fuarı 2017 Ankara
Geçen yıl ilki İstanbul’da gerçekleştirilen Armasad Arıcılık Fuarı, bu yıl daha merkezi olması ve arıcılık yapan üreticilerin daha fazla katılması düşüncesiyle Ankara Altınpark Fuar alanında düzenlendi.Fuar organizatörü Ruan Fuarcılığı sanırım büyük kısmınız biliyorsunuzdur.Bu yıl ki fuarı Ruan Organizasyon düzenliyor, başarılı bir fuar olacağını düşünüyorum.
Armasad Arıcılık Fuarı 17-18-19 Kasım 2017 tarihleri arasında sabah 10.00 akşam 18.00 saatleri arasında ücretsiz ziyaret edebiliyorsunuz.
2.ARMASAD Arıcılık Fuarı Etkinlik Takvimi
2.ARMASAD Arıcılık Faurı Reklam Filmi
Armasad Arıcılık Fuar Giriş Kartı
Armasad Arıcılık Fuarına giriş bölümünde sizi görevliler nazik bir şekilde karşılıyor ve gerçekten değer verildiğinizi hissediyorsunuz.Sonra fuar girişinde görevli arkadaşlar isimlik için sizden isim soy isim ve cep no istiyor ve bilgileri kağıda yazdırıp size veriyor.Fuar boyunca bu ipli kartı taşıyorsunuz.
2.Armasad Arıcılık Fuarı Hızlı Tur
Armasad Arıcılık Fuarına gittiğinizde sizi nelerin beklediğini anlatan hızlıca çektiğim bu videoyu izleyerek genel bir fikir sahibi olabilirsiniz. 2.Armasad Arıcılık Fuarında dikkatimi çeken bir şey fark ettim.Soframıza gelen balın aslında devasa bir endüstri olduğunu ve bir çok kişiye iş imkanı ile katma değer sağladığını gözlemledim.Siz bu videoyu izlediğinizde ne fark ettiğinizi aşağıda yorum olarak yazmanızı rica ediyorum.
Mert Arıcılık ARMASAD Arıcılık Fuarında
2006 yılında Ankara KahramanKazan’da kurulun Mert Arıcılık, Arı üretimi, arı sütü üretimi yapıyor. Armasad fuarının ilk defa düzenlendiğinde de katılan Mert Arıcılığa 2 fuarı karşılaşmasını istedik, cevabı videomuzdan izleyebilirsiniz.
Aynı zamanda arıcılık teknikeri olan Sibel Utlu 1999 dan itibaren arıcılığın içinde olduğunu belirtiyor.Ağırlıklı ana arı üretimi yapılırken, bu yıl arı kekleri üretimine de giriş yapmışlar.Arı kekleri fiyatlarını videodan izleyebilirsiniz.
Sibel Hanım, kendi adına bir bal yaptırmış evet yanlış duymadınız, ismi de “Balım Sibel Utlu” olarak geçiyormuş.Kadınları özel günlerinde imdadına yetişen Hayit balını (Hayit çiçeiğinin balı) da standında gördük.
Propolis Nedir?
Antioksidan olup vucuddaki toksit maddeleri atmasını sağlıyor.Arılar bunu petek temizliğinde kullanıyormuş.Arı kovanına giren yabancı canlıların üzerini propolis ile kapatarak kovan içindeki balın bozulmasını önlüyorlarmış, yani arılar mumyalamayı mısırlılardan önce öğrendiklerini söyleyebiliriz 🙂
Arıların Feminist olduğunu öğrendim ve şok oldum.Arılar tozlaşmanın %75 sağladığını öğrendik.
Mert Arıcılık Bal Fiayatları
Balım Sibel Utlu 30₺
Yayla balı 850gr 40₺
Narenciye Balı 50₺
Slogan: Balı aracıdan değil! Arıcıdan alın
Engin Arıcılık Armasad Arıcılık Fuarında
Engin Arıcılık ile Armasad Arıcılık Fuarında karşılaştım.Firma ve ürünler hakkında kısa bir video çektim.Engin Arıcılık Sivas bölgesinde üretim yapıyor ve Arı Köy isminde bir de markası var.
Kılıç Kovancılık ARMESAD Arıcılık Fuarıda
Kılıç Kovancılık, cam teras misali cam arı kovanı gibi bir şeyle gelmiş.Evinde ilginç bir şey arayanlar için bu kovanlardan çok güzel hobi arıcılığı olabilir diye düşünüyorum.Kovanların fiyatı 150₺ olup hobi arısı olarak bir kaç tane de Sudi Arabistan’a da ihraç etmişler.Kovan adı olarak kovanyum adını koymuşlar ve henüz patenti alınmamış.
Benka Arıcılık ARMESAD Arıcılık Fuarında
Benka Arıcılık, 1980 yılından bu tarafa 3.kuşak olarak yollarına devam ediyorlar.Ağırlıklı olarak arıcılara bal süzme makinesi gibi teknolojik araç gereçler ile sektördeki ağırlığı olan bir firma gibi gördüm.Firmayı daha yakında tanımak için kısa bir video çektim, fuarın kapanış saati olduğu için birazda ilk gün yorgunluğundan olsa gerek düşük tempolu bir röportaj oldu.
Ar-Sum Premiks ARMASAD Arıcılık Fuarında
Ar-Sum Premiks ile arının yaşayabileceği sağlıklı bir ortam sağlamayı amaçlıyorlar.Ar-Sum firması 5 yıldır faaliyet gösteriyor, resmiyette ise 1 yıllık firmadır.Hakan bey emekli subaymış, emeklilikten sonra sonra bu sektöre girmişler.Kanarya yemi temizleme olarak başlamışlar, sonrasında polen temizleme makinesi işine girmişler. Premiks üretimi ve kovanda varova ile mücadele de kullanılan sis makinesi, polen temizleme makinesi gibi ürünleri hakkında detaylı bilgiler aldık ve video olarak paylaştık.
Kovanda atıl durumda olan erkek arı larvasını Liyofizilasyon yönetiyle kurutarak toz haline getirmeyi başarmışlar. Apilarnil besin ve testesteron değeri çok yüksek bir ürün olup apiterapi ürünü olarak kullanılıyormuş
Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü ARMASAD Arıcılık Fuarında
Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü standında hararetli ve koyu bir sohbete kulak misafiri olduk.Armasad arıcılık fuarında belki de bu stanttaki bilgiyi başka yerde bulamazdım tam zamanında gelmişim.
Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü standın da önemli bilgiler işittim.Görevli, geçenlerde başka fuara katıldığını ve görüşüp konuştuğu kişilerle yapılan ankette %80 emekli olduğunu gözlemlediğini belirtiyor.Gerçekten önemli ve ilginç bir analiz olmuş, arıcılık yapanların büyük çoğunluğunun emekli veya imamlardan oluştuğunu bu durumun değişmesi gerektiğini vurguluyor.Bence de doğru bir tespit, bu işi tam anlamıyla profesyonel olarak yapan girişimci genç kişilere ihtiyaç olduğunu belirtiyor.
Arım Balım Peteğim Projesi
Arım Balım Peteğim Projesini kaynak olarak 10 Milyon € (43 Trilyon) hibe olarak aldıklarını 2018 Ocak ayında devreye gireceğini belirtiyor.Sanırım Arım Balım Peteğim Projesini için kaliteli ürün üreten arıcıları için tam biçilmiş kaftan olup harika bir projeye benziyor.Ürünün tesise girerken yapılacak olan ara tahlillerden başarıyla geçen ürünlerin tesiste tam otomatik makineler ile işleneceği, sadece çok cüzzi miktarda arıcıdan paketleme maliyeti ödeyeceğini belirtiyor.Aslında bu gelişme bütün arıcılar için güzel bir müjde diyebilirim.Arım Balım Peteğim Projesinin hizmetleri bununla da bitmiyor, arama motoru devi google ile anlaşma yapmışlar. Google “arı bal polen” yazınca en yakın tesis hakkında bilgilere ulaşılabilecekmiş. Aslında günlük hayatta en yakın eczane, taksici, çiçekçi, restorant gibi uygulamalardaki gibi bir şey olacak sanırım.Bu bilgiler dünyanın her yerinden takip edilebilecek ve Enstitüde 3 tane yabancı dil bilen personel ile arıcılara bir çok konuda destek sağlanacakmış.Bal üreticileri, hadi bakalım yine çok ballısınız, bedavadan dil tercümanınız da var, bunlar size büyük avantaj sağlayacaktır, tabi kafasını hile yerine kaliteli ürün üretip satmak isteyene…
Arıcılıkta Temel Peket Sorunu
Görevli, önemli bir konuya da dikkat çekiyor,Türkiye’de temel petek sorununun acilen çözümlenmesi gerektiğinden bahsediyor.Bu konuda hala önemli adımlar atılmayı bekliyormuş.Buradan yetkililere bir duyuru da biz yapalım, lütfen şu oturduğunuz koltuğun hakkını verinde bir işi de tam yapın diyerek mesajımızı gönderelim 😉
ARMASAD Arıcılık Fuarında Köçekli Kapanış
Armasad fuar kapanış saati 18.00 gibi biz Ar-Sum Premiks standında video çekimi bitirmek üzereyken arka taraftan davul zurna sesleri duydum.Sanki kendimi Ankara Akm Faurındaymış gibi hissetim, arkamı döndüm ve içeride sadece davul zurna değil 2 tane de köçek vardı.Önce kısa süreli bir şok geçirdim ve hemen video kaydına başlayıp bunu sizlerle de paylaşıyorum.Videoyu izlediğinizde fuarda köçekli bir şova gerek olup olmadığına siz karar verin.Benim görüşümü sorarsanız fuar formatına uygun olmayıp ve hoş kaçmadığını düşünüyorum.Burası bir fuar yeri olup, bilgi alış-verişinin yapıldığı bir yer olmalı ona göre tercih ve seçim yapılmalıydı.Bu tür çalgı çengiler olsa olsa karnaval veya festivalde olabilir, yanılıyor muyum? Fuar sonrası araştırdım soruşturdum, organizasyonda olmasına ARMASAD Başkanın talebiyle yapıldığını öğrendim.Çok merak ettim kim bu başkan diye bir çok daha yaşadım diyebilirim.Fuar girişinde tam turnikelerin karşında standı olan Mert Arıcılık firmasının sahibi ve aynı zamanda ARMASAD Başkanı olan Kürşat Zeynel Utlu olduğunu internet sitesinden öğrendim.Biz Mert Arıcılık standında röportajı sanırım eşi Sibel Utlu ile yapmıştık.Neyse konuyu toparlayacak olursak, böyle son dakika atraksiyonlarına girilerek fuar organizatörlerinin zor durumda bırakılmaması gerektiğini düşünüyorum.
2.Armasad Arıcılık Fuarı Değerlendirme
Fuara 1,5 saat kadar zaman ayırabildiğim için yukarıdaki firmaları ziyaret edebildim, zaman dar olunca elimden bir şey gelmiyor.
2.Armasad Arıcılık Fuarının Ankara’da yapılmasını doğru bir karar olarak buldum, gelecek yıl yine Ankara’da düzenlenmesini bekliyorum
Fuara daha fazla arı üreticileri birliğinin katılmasını isterdim, katılım çok az olmuş veya hiç yok.
Fuar çıkışında ziyaretçi defteri konulabilirdi, herkes düşüncelerini paylaşabilir ve elinizde fuar sonrası için genel bir veri olurdu.Aslında fuarı ziyaret edip ayrılmak üzere olanlar için soru cevap anketi düzenlenebilir, giriş bölümünde bulunan arkadaşlar bilgisayar başında boş durmalarını bu şekilde değerlendirilebilir.
Fuar hakkında sadece twitterde Civan Arıcılığın ve bizim paylaşımlarımız çıkıyor. Youtube ise bizim yüklediğimiz videolardan başka yükleme yapan olmamış, google + hiç bahsetmiyorum. İnstagramda ise durum yine içler acısı toplam 10 fotoğraf bile yok. Facebook da ise fena değil, sanırım arıcılar facebook kullanıyor veya facebookda takılıyorlar.Ama sizin müşterileriniz diğer mecralarda olduğunu unutmuşsunuz, eee nasıl ürünlerinizi tanıtım buluşup satmayı düşünüyorsunuz? Arıcılık sektöründe en çok şikayet edilen konu ürünü satamamak ve pazarlayamamak! Fuar için davet ettiğiniz basın yayıncılar nerede paylaşmışlar o kadar görüntüyü ve fotoğrafı çok merak ediyorum.Yine tutamayıp kendimi bir fikir vermek istiyorum, eğer sosyal medyayı tam kullanmayı bilmiyorsanız, bilen ve bu için yapan fenomenleri bundan sonraki fuarlarda davet edin cüzzi bir bütçe ayarlayın sizin için özene bezene güzelce tanıtsınlar.Sakın bütçe yok demesin kimse, davul çalıp köçek oynatacak bütçe bulunuyorsa buna da bir bütçe ayarlanabilir demek 😉
Fuarda konferans ve söyleşilerin olması güzel olmuş, devam ettirilmelidir.
Fuara katılımı artırmak için hediye ürünler, süzme bal tarzı gibi ürünler çekiliş ile verilebilir, hediye çekilişi, indirim kuponu gibi satış stratejileri uygulanabilir.
Sosyal medyada çok başarısız olduğunuzu bir kez daha hatırlatıyorum eğer organize olursanız twitterde tt bile olabilirsiniz, gelecek yıl bunun üzerine de derinlemesine çalışmanızı öneriyorum.Fuar hakkında tanıtıcı içerik yazmaları için tv ve gazeteler olduğu kadar blog yazarları da davet etmelisiniz, uzun dönem faydasını göreceğinize emin olun.Çünkü internet kullanan herkes alacağı ürünü internette araştırıp yazılanları yapılan yorumları tek tek bakıp öyle alacaktır, boşuna google reklam vermeyin çünkü reklam modası geçti, yeni dönem tanıtıcı içerik yazma dönemi (yani bizim dönemimiz)
Aklıma şimdilik bunlar geliyor, fuar hakkında düşünceleri belirtmek isteyenler alt kısma yorum yapmalarını rica ediyorum.
ANKARA ARICILIK VE ARI ÜRÜNLERİ FESTİVALİ 2022
Ankara Arıcılık ve Arı Ürünleri Günleri 13-16 Ekim 2022 tarihleri arasında Altınpark’ta yapılacak…
https://isacoturoglu.com.tr/akm-fuar/ankara-aricilik-ve-ari-urunleri-festivali.html
Armasad Arıcılık Fuarı 2018 Ankara
https://isacoturoglu.com.tr/genel/bal/2018-armasad-aricilik-fuari.html
6. Armasad Arıcılık Fuarı Ankara 2019
https://isacoturoglu.com.tr/genel/bal/6-armasad-aricilik-fuari-ankara-2019.html
Merhaba! Size en iyisini diliyorum. Bu fuardaydım ama ne yazık ki broşürleri ve iletişim bilgilerini kaybettim. Videonuzu gördüm, fırsatınız varsa…