6.Uluslararası Urla Enginar Festivali 2020
Her yıl Nisan aylarında yapılan Urla’nın dünyaca ünlü Enginar Festivali (17-18-19 Nisan 2020) bu yıl Covid19 ( Korona Virüsü ) nedeniyle tedbir amaçlı olarak iptal edildi. Her yıl renkli görüntülere ev sahipliği yapan festival için enginar üreticileri ve çiftçilerin ellerinde kalan enginarlar merak konusu oldu.
2020 Urla Enginar Festivali Neden İptal Oldu?
Çin’de ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan Korona Virüs (covid-19-) salgınına karşı ülke genelinde büyük bir mücadelenin içindeyiz. İnsan sağlığını her şeyin önünde gören bir ilçe olarak 17-18-19 Nisan 2020 tarihlerinde yapmayı planladığımız 6. Uluslararası Urla Enginar Festivalini iptal etme zorunluluğu doğmuştur. Ülkemizin bu süreci en iyi şekilde atlatacağına inancımız tamdır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Önder Can (Urla Kaymakamı ve Urla Belediye Başkan Vekili )
Urla Enginar Festivali 2020 Etkinlik Programı
Uluslararası Urla Enginar Festivali sahnesinde ve mutfağında ağırlayacak konukları sosyal medya hesaplarımızda sizlerle buluşturmaya hazırlanıyoruz. Bahar Akıncı, Çiğdem Seferoğlu, Derya Baykal, Dilek Yetkiner, Maksut Aşkar, Melek Baykal, Sahrap Soysal, Saffet Emre Tonguç, Semen Öner, Serda Büyükkoyuncu ve daha birçok ünlü isim Uluslararası Urla Enginar Festivali sosyal medya hesaplarından sizlerle buluşacak.
Urla Enginar Festivali İptal Olunca Elde Kalan Enginarları Urla Kaymakamlığı Aldı
Koronavirüs tedbirleri kapsamında Urla Enginar Festivali de iptal edildi. Türkiye’nin en bilinen ve 1 milyonun üzerinde katılımcıya ev sahipliği yapan Urla Enginar Festivali iptal olunca üreticilerin ellerinde kalan enginarlar ise Urla Kaymakamlığı tarafından satın alındı. Urla Kaymakamı ve Urla Belediye Başkan Vekili Önder Can, üreticilerin elinde kalan enginarların internet üzerinden satılması için gerekli alt yapı hazırlıklarını tamamlayıp, enginarları www.urladansoframa.com sitesi üzerinden online sipariş verilebiliyor.
Urla Belediyesi Enginar Sipariş
Korona virüs salgınından dolayı zor günler geçiren çiftçilere en büyük desteği Urla Belediyesi ve Urla kaymakamlığı tarafından satın alınan enginarlar www.urladansoframa.com sitesinden aracısız tüketiciyle buluşuyor. Hafta içi her gün 09.00 -18.00 saatleri arasında sipariş verebilirsiniz.
Urla Belediyesi şirketi Urit Sipariş No 0232 754 45 32
Urla Belediyesi şirketi Urit Whatsapp Sipariş No 0542 720 20 10
Urla Kadın Koop. Sipariş: 0553 554 58 88
instagram: instagram.com/urlakadinkoop/
instagram: instagram.com/urlaenginarfestivali/
Urla Belediyesi Taze Enginar Fiyatı 2020
Urla Belediyesi Taze Enginar Fiyatı 2020 aşağıdaki gibidir.
Sakız Enginar tane 3,5TL
Sakız Enginar tane vakum 4,5TL
Enginar Tane 3TL
Enginar Tane vakum 4TL
Enginarın Faydaları Nelerdir?
Enginar C ve K vitamin açısından oldukça zengindir. Aynı zamanda da vücudunuzun ihtiyaç duyduğu magnezyum, çinko, potasyum, demir, kalsiyum ve lifin de önemli bir miktarını enginarda bulunmaktadır.
1. Enginar Kötü Kolesterolü Düşürür
2. Enginar Sindirim Sistemini Güçlendirir
3. Enginar Mideyi Korur
4. Enginar Kan Hücrelerini Güçlendirir
5. Enginar Kilo Verme Sürecini de Destekler
6. Enginar Karaciğeri Temizler
7. Enginar Kemikleri Güçlendirir
8. Enginar Hücre Onarımı ve Yenilenmesini Destekler
Baklalı Enginar Tarifi
6 adet ayıklanmış enginar
300 gram yeşil bakla, 250 gram iç bakla
2 adet havuç
1 demet dereotu
1 bağ (7 adet) taze soğan
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
2 adet taze sıkılmış limon suyu
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı ılık su
Enginar çanaklarını hazırlamak için enginarları dikkatli bir şekilde ayıklayın. Diğer malzemeleri hazırlayana kadar kararmamaları için limonlu suda bekletin.
İncecik kıyılmış taze soğan yerine kabuğunu soyduğunuz bütün arpacık soğanları da kullanabilirsiniz.Servisi için: Servis tabağına alıp soğuması için beklettiğiniz iç baklalı enginar çanaklarının üzerine ekstra zeytinyağı gezdirebilir, dereotu ilavesiyle servis edebilirsiniz.
Baklalı Enginar Nasıl Yapılır?
1-Dikkatli bir şekilde ayıklanmış taze enginar çanaklarını kararmamaları için limon suyu ilaveli bol suda bekletin.Kabukları ayıklanmış iç baklaları durulayın. Uç kısımlarını kestiğiniz ve ayıkladığınız taze soğanları incecik kesin.
2-Bol suda yıkayıp kurutulan dereotunu incecik kıyın. Ayrı bir kapta zeytinyağı, toz şeker, tuz ve taze sıkılmış limon suyunu bir çırpıcı yardımıyla karıştırın. Suyu süzülen enginar çanaklarını tencereye alın. İç baklaları ekleyin. Bakla ve enginarların üzerini lezzet vermesi adına bolca doğranmış taze soğan ve dereotuyla kaplayın.
3-Zeytinyağlı, limon sulu karışımı enginarların üzerine gezdirin. Arzuya göre limon suyu miktarını arttırın. Son olarak az miktarda ılık su katıp kapağı kapalı tencerede enginarları yumuşayana kadar pişirin, arzuya göre düdüklü tencere kullanmayı tercih edin.
4-Pişen iç baklalı enginarları içi dolu çanaklar halinde servis tabağına dizip oda sıcaklığında bekletin. Ilık hale geldikten sonra buzdolabında soğutup sevdiklerinizle paylaşın.
Uluslararası Urla Enginar Festivali Tarihleri
6. Uluslararası Urla Enginar Festivali 17-18-19 Nisan 2020
5. Uluslararası Urla Enginar Festivali 26-27-28 Nisan 2019
4. Uluslararası Urla Enginar Festivali 27-28-29 Nisan 2018
3. Uluslararası Urla Enginar Festivali 28-29-30 Nisan 2017
2. Uluslararası Urla Enginar Festivali 29-30 Nisan/1 Mayıs 2016
1. Uluslararası Urla Enginar Festivali 2-3 Mayıs 2015
Yoğurtlu Kereviz Salatası Tarifi & Kerevizin Faydaları
https://isacoturoglu.com.tr/yorum/yogurtlu-kereviz-salatasi-tarifi-kerevizin-faydalari.html
Merhaba! Size en iyisini diliyorum. Bu fuardaydım ama ne yazık ki broşürleri ve iletişim bilgilerini kaybettim. Videonuzu gördüm, fırsatınız varsa…