Diyarbakır Tanıtım Günleri 2018 Ankara

Diyarbakır tanıtım günleri Ankara AKM fuar alanında bundan 6 yıl önce 2012 yılında düzenlenmişti.Aradan 6 altı yıl geçmiş, bakalım aradan geçen uzunca zamandan sonra Diyarbakır tanıtım günleri Ankaralılardan nasıl puan alacak, bizde takip edip sitemizde paylaşacağız. Diyarbakır tanıtım günleri İstanbul’da en son 2014 yılında gerçekleşmiş olup, Ankara fuarından sonra İstanbul’da bir fuar yapabilirler.Diyarbakır Tanıtım Günleri için ilkbahar ayında yapmayı planlıyorlardı, fuar için hem boş yerin olmaması ve Mayıs ayında Ramazan ayına girileceği için sonbahara ertelendiğini düşünüyorum.

Diyarbakır Tanıtım Günleri 2018 Diyarbakır Tanıtım Günleri toplantısı

Diyarbakır Tanıtım Günleri Ankara'da Ne Zaman

Diyarbakır Tanıtım Günleri Ankara’da Ne Zaman?

Diyarbakır tanıtım günleri 06-09 Eylül 2018 tarihleri arasından Ankara Akm Fuar alanından saat 10:00 ile 20:00 arasında ziyaretçileriyle buluşacak olup fuara katılım ücretsizdir.

DİYARBAKIR TANITIM GÜNLERİ

Diyarbakır Tanıtım Günleri Fimleri

İzlemek için tıklayın

Diyarbakır tanıtım günleri fuar organizatörü Anatolia Grup Organizasyon

Diyarbakır Tanıtım Günleri Fuar Organizatörü Kim?

Diyarbakır tanıtım günleri fuar organizatörü Anatolia Grup Organizasyon tarafından yapılacak.2012 yılında gerçekleşen Diyarbakır tanıtım günlerini de Anatolia Grup düzenlediğini hatırlatmak isterim. Tel: 0850 502 53 43

Ankara Akm Fuarları TEZ KONUSU oluyor #ÖzelRöportaj

Diyarbakır Tanıtım Günleri Başkent Ankara’da Başladı VLOG

MHP Eski Milletvekili Oktay Vural Ankara Akm’de

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Ankara’da

Diyarbakır Künefesi

Diyarbakır Orijinal Etli Çiğ Köftesi

Bismil Belediyesi Benimde 1 Sebze Bahçem Olsun Projesi

Diyarbakır Dondurması Maraş Dondurmasına Rakip Mi Oluyor?

Kayapınar Belediyesi Halk Oyunları Ekibi


 

Diyarbakır Gezilecek Tarihi Yerler

Diyarbakır Gezilecek Tarihi Yerler

Güneydoğu’nun en kozmopolit şehri olarak bilinen Diyarbakır, bunu aslında binlerce yıl öncesinden gelen tarihine borçlu. Bu tarihle birlikte de oldukça fazla mirasa, esere ve detaya sahip bir şehir Diyarbakır. Batı’ya uzak olduğu için çok fazla kişinin gidip görmesi mümkün olmasa da, doğuda akan hayata şahit olmak adına bile gidip görülebilir. Böyle bir gezi düzenlenecek olursa da sadece Diyarbakır değil, çevre illerde düşünülerek bir plan yapılmalıdır.

Detaylar için buraya tıkla

Diyarbakır Surları

Diyarbakır Surları

Diyarbakır gezilecek yerler arasında Diyarbakır surları ile başlayabilirsiniz.Yapım tarihi tam olarak bilinmese de M.Ö. 349 yılında Bizanslılar tarafından yenilenmiştir. Surların bu kadar önemli olmasının nedeni ise Çin Seddi’nden sonra Dünya’nın en uzun suru Diyarbakır surları olmasıdır.

Diyarbakır Malabadi Köprüsü

Diyarbakır Malabadi Köprüsü

Şarkılara konu olan Diyarbakır Malabadi Köprüsü, Batman çayı üzerinde yer alır. Dünya’daki bütün taş köprüler arasında en geniş kemere sahip olanıdır. Fotoğraflardan çok farklı olarak, gidip üzerine çıkıldığında size eşsiz duygular hissettiriyor.

Diyarbakır Ulu Camii

Diyarbakır Ulu Camii

Anadolu’nun, hatta Dünya’nın en eski camilerinden birisidir. 639 yılında Araplar tarafından alınan şehirde bulunan bu dev yapının, kilise iken camiye çevrildiği düşünülmektedir. Diyarbakır gezisinde asla es geçilmeyecek en önemli yerlerden birisidir.

Diyarbakır Ulu Camii

Diyarbakır Hasan Paşa Hanı

Diyarbakır Hasan Paşa Hanı

Diyarbakır gezilecek yerler listesinde bir başka yer Hasan Paşa Hanı olup Ulu Cami’den hemen çıktıktan sonra biraz soluklanmak, ya da güzel bir kahvaltı yapmak için soluğu Hasan Paşa Hanında alabilirsiniz.Diyarbakır’da Hasan Paşa Hanı çok meşhur bir turistlik yerdir.

Diyarbakır Hasan Paşa Hanı

Mar Petyun Keldani Kilisesi

Mar Petyun Keldani Kilisesi

Diyarbakır Sülüklü Han

Diyarbakır Sülüklü Han

Restore edildikten sonra bir açık hava kahvesi olarak kullanılmaya başlayan han, Diyarbakır’ın en hareketli, ama bir o kadar da durağan yerlerinden birisi. Hana gidecek olursanız da sizi meşhur ceviz reçeli ve menengiç kahvesi sürprizleri bekliyormuş.

Diyarbakır Mesudiye Medresesi

Diyarbakır Mesudiye Medresesi

Anadolu’nun ilk üniversitesi olan Mesudiye Medresesi, Melik Mesud tarafından yaptırıldığı için bu isimle anılmaktadır. Neredeyse ilk günkü gibi ayakta kalabilmiş olan medrese, bugün bile bir çok üniversite binasının yapımına rol model olarak alınmıştır.

Diyarbakır Berham Paşa Camii

Diyarbakır Berham Paşa Camii

Mimar Sinan eserlerinden birisi olan Diyarbakır Berham Paşa Camii, özellikle çok süslü minberi ile ün yapmıştır. Ziyaretiniz esnasında ayrıca etrafındaki ilginç hava ile içinizi ferahlatacak, kısa süreli de olsa bir huzur verecektir.

Ziya Gökalp-Ahmed Arif-Cahit Sıtkı Tarancı Müzeleri

Ziya Gökalp-Ahmed Arif-Cahit Sıtkı Tarancı Müzeleri

Edebiyata, şiire ve okumaya biraz meraklı iseniz, Diyarbakır’da bulunan bu 3 dev ismin müzeleri kapılarını açmış sizleri bekliyor olacak.

Diyarbakır 10 Gözlü Köprü 

Diyarbakır 10 Gözlü Köprü

Diyarbakır’a 3 km. mesafede ve şehrin güneyinde Mardin Kapısının dışında bulunmaktadır. Özel araç ve ve toplu taşıma araçları ile ulaşım sağlanmaktadır.On gözlü köprü Mervaniler zamanında inşa edilmiştir, inşa tarihi 1065 olan on gözlü köprü, 178.00 m. uzunluğunda, 5.60 m. genişliğinde tasarlanmıştır.Adını aldığı on kemer yani gözden oluşmuş ve boyut babında en büyük kemer açıklığı da 14.70 m. olarak kayda geçmiştir.

Diyarbakır 10 Gözlü Köprü

Diyarbakır Dört Ayaklı Minare

Diyarbakır Dört Ayaklı Minare (Şeyh Matar Camii Minaresi)

4 ayaklı minare yüzyıllara meydan okuyup, şimdilerde yol ortasında kalmış. 4 ayağı üzerinde duran Şeyh Matar Camii’nin minaresi, türünün tek örneği. Türkiye’de bu tarzda bir minare hiç bulunmuyormuş.

Kimilerine göre, 4 ayak, Diyarbakır surlarının dört kapısını temsil ediyor. Mardinkapı, Urfakapı, Saraykapı ve Dağkapı temsil ediyormuş. Fakat en bilinen yorum ise 4 ayaklı minare 4 mezhebi temsil etmesi. 4 temel üzerine oturan minare ise İslam dininin tekliğini ifade ediyor olması.

Şeyh Matar Camii’nin minaresi hakkında Diyarbakır alnameleri’nde İslamdan ne yapılmış salam ve yüksek bir eser olduğu, fetihten sonra yanına cami inşa edilerek, minare olarak kullanılmaya başlandığı bilgisi de var. Dünyada bir başka örneği yok. Önce minareleri yapılmış, yanına daha sonra camii inşa edilmiş.

Diyarbakır Hz. Süleyman Camii ve 27 Şehit Sahabe Türbesi

Diyarbakır Hz. Süleyman Camii ve 27 Şehit Sahabe Türbesi

Camii’nin diğer adı da Nasiriye Kale Camii’dir. 1155-1169 yılları arasında Nisanoğlu Ebul Kasım tarafında yapılmıştır. Camii’nin bitişiğindeki Halit Bin Velid’in oğlu Süleyman ile Diyarbakır’ın Arap’lar tarafından alınması sırasında şehit düşen diğer sahabeler yatmaktadır. Cami Selçuklu tarzında, mimarisi ise Arap usulüdür.

Diyarbakır Cemil Paşa Konağı

Diyarbakır Cemil Paşa Konağı

Diyarbakır’daki en görkemli ve en büyük konak yapısı olan Cemil Paşa Konağı tarihi ve turistik açıdan görülmesi gereken nadide bir yapıdır.Diyarbakır’ın en eski yapılarından olan ve kentin yakın tarihinin tanığı 125 yıllık Cemil Paşa konağı, 2014 yılında restore edilerek yok olmaktan kurtarıldı. Kürt İsyanlarına katıldıkları için sürgün edilen ve dünyanın dört bir tarafına dağılan konağın sahibi Cemil Paşa ailesinin üyeleri de, yıllar sonra atalarının evinde buluştu.Restorasyon sonrası bir araya gelen aile üyelerini, medya ilginç bir başlıkla (Sürgünlerin Konağı) şeklinde haberleştirdi. 

Diyarbakır Yöresel Yemekleri

Diyarbakır Yöresel Yemekleri

Detaylar için buraya tıkla

Patlıcan Meftunesi Kabak Meftunesi Kenger Meftunesi Etli eşkili dolma (Sumaklı) Etsiz zeytinyağlı dolma Kibe mumbar Kelle paça Bulgur Pilavı Belluh İçli Köfte Lapa Hıllorik Pıçık Sığma (sıkma) Duvaklı Pilav Kibe Kudur Keşkek Habenisk Sörün Mallez Mastav Löeel Kadayıf; *Kaymaklı kadayıf, düz veya burmalı *Kaymaksız kadayıf, düz ve burmalı *Peynirli kadayıf Revani Zingil Taş ekmeği Nuriye tatlısı Künefe Halbur hurma Lebeni (Yoğurt Çorbası)

Diyarbakır Karpuzu

Diyarbakır Karpuzu

Diyarbakır Karpuzu

 

Ankara Akm İl Tanıtım Günleri 2018

ANKARA AKM İL TANITIM GÜNLERİ 2018

https://isacoturoglu.com.tr/akm-fuar/ankara-akm-il-tanitim-gunleri-2018.html