Korkut Gıda İncir Hasadı Nasıl Yapılır?

İncirler olgunlaşmaya başlayınca yorucu bir dönem, başlamış olur.İncir hasadında olgunlaşan incirler teker teker kasalara dizilir ve aralarında kağıt konur.Çünkü taşıma esnasında birbirlerine deymemesi, zedelememesi için.İncirleri kurutma işleminin ardından şoklanması için soğuk hava deposuna konulur.Çünkü incirlerin içinde kurt üreyememesi için bu işlem yapılır.Şoklama öncesi incirler boyutlarına göre ayrıldığını da unutmadan hatırlatmak isterim.

Korkut Gıda Tarlada İncir Hasadı Nasıl Yapılır?

Korkut Gıda İncir Hasadı
Korkut Gıda İncir Hasadı

İncir Hasadında Çalışan Kadınlar

İncir Hasadında Çalışan Kadınlar
İncir Hasadında Çalışan Kadınlar

İncir Hasadında Çalışan Kadınlar

İncirlerin Boyutuna Göre Tasniflenmesi

İncirlerin Boyutuna Göre Tasniflenmesi İncirlerin Boyutuna Göre Tasniflenmesi

Yukarıda gördüğünüz üzere incirler elek üzerinde boyutuna göre 3 gruba ayrılıyor.Büyük boy incirler her zaman olduğu gibi fiyat bakımından en pahalı olandır.Aşağıda gördüğünüz üzere tasnif işleminden sonra incirler şoklanması için soğuk hava depolarına götürülüyor.

İncirler Şoklaması için Soğuk Hava Deposuna Giderken

İncirler Şoklaması için Soğuk Hava Deposuna Giderken İncirler Şoklaması için Soğuk Hava Deposuna Giderken

İncirlerin Müşterilere Gönderilmesi

İncirlerin Müşterilere Gönderilmesi

Odun Közünde Pişirilen İncir Reçelini Denediniz Mi?

Odun Közünde Pişirilen İncir Reçelini Denediniz Mi
Markette satılan incir reçelleri ile tat olarak çok fark olduğunu söyleyebilirim.Markette satılan incir reçelleri çok aşırı şekerli olduğu için, alırken tereddüt ederek almıştım.Tattığımda incir reçeli içinde hafifden odun isi kokuyor.Örneğin közlenmiş pantlıcanın içinde kokusu sisen is gibi düşünün.Ama aşırı derecede rahatsızlık verecek şekilde değil, incir reçelini tadarken damağınızda kokusunu alabiliyorsunuz.Ağızda hoş bir aroma verdiğini düşünenlerdenim.Ayrıca incir reçeli içine hiç bir koruyucu katkı da koymuyorlar, ve incir reçeli evde belli bir süre sonra üstü porlanır gibi oluyor.Sakın bozuldu diye çöpe atmayın, içinde koruyucu madde koymadıkları için kavanoz içindeki hava ile temasa geçtiğinden üst bölümü porlanabilir.Ben  kaşıkla alıp, porlanan yerlerini atıp kalanını kullandım, hiç sorun falan yaşamadım.Korkut Gıda’ nın incir reçelini kesinlikle tavsiye ediyorum, hatta bir aldıkdan sonra bir daha bırakamayabilirsiniz.

Korkut Gıda Zeytincilik 2018 Siparişim Geldi

Korkut Gıda Zeytincilik 2018 Siparişim Geldi

Geçtiğimiz yıllarda ürünlerini kullanma fırsatım olmuştu yukarıda sizlerinde okuduğunuz üzere, 2018 yılının ilk siparişini verdim.Daha önce hiç denemeye fırsatım olmayan ürünlerde oldu.Örneğin siyah zeytin çok çabuk bittiği için bu yıl ilk kez tadına bakma fırsatı buldum.Geçen yıl yediğim ve çok beğendiğim odun közünde yapılan incir reçeli bu yıl biraz daha değişik geldi, içinde iri iri ceviz parçaları vardı, bunu da ilk defa denedim.Sanırım incir reçelinde ceviz olması biraz lüx gibime geldi, tabi farklı düşüncede olanlarda olabilir. Tadını da hemen söyleyim, güzel bir tadı var.

Bu yıl ilk defa denediğim diğer bir ürün ise gemlik zeytin diye sattıkları minik leblebi tarzı atıştırmalık zeytinleri var, Yasemin hanımın dediği gibi gerçekten çerezlik bir zeytin ;)İşte o merak edilen detayları aşağıdaki video detaylıca bulabilirsiniz, keyifli seyirler…

  Konu hakkındaki diğer yazılarımız

Yasemin Düztepe Korkut Anadolu Gıda “BİLARA”

https://isacoturoglu.com.tr/yorum/yasemin-duztepe-korkut-bilara-anadoludan-soframiza.html

Kadın Girişimci Desteğiyle "Yasemin Düztepe Korkut" Kendi İşinin Patronu Oldu

Kadın Girişimci Desteğiyle “Yasemin Düztepe Korkut” Kendi İşinin Patronu Oldu
https://isacoturoglu.com.tr/yorum/kadin-girisimci-destegiyle-kendi-isinin-patronu-oldu.html

Korkut Gıda Yeni Sezon İncirler Geldi

Korkut Gıda Yeni Sezon İncirler Geldi

https://isacoturoglu.com.tr/yorum/korkut-gida-incirler-geldi.html

Korkut Gıda Zeytinyağı Tadım Testi

Korkut Gıda Zeytinyağı Tadım Testi

https://isacoturoglu.com.tr/yorum/korkut-gida-zeytincilik.html